Billig opskrift:
Hjemmelavet flæskestegsburgere med brun sovs

Tid i alt: 180 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Vi elsker flæskestegsburgere, men får det desværre ikke så ofte, som vi gerne vil. Vi får det gerne når flæskesteg er på tilbud, eller når vi har god tid til at lave mad eller har rester tilbage af en steg. Den ligger i hvert fald i top 3 af burgere og er min yndlings - børnene vil hellere have med bøf - men vi voksne elsker den. Selvfølgelig serveret med brun sovs.
Ingredienser
500 g flæskesteg
rødkål
agurkesalat
0.5 stk iceberg
1 stk agurk
6 stk burgerboller
salatmayonnaise
Sauce
300 ml sødmælk
kulør
væde fra flæskestegen
salt
peber
fedtstof
mel
kartoffelvand
Fremgangsmåde
Flæskestegen placeres i et ildfast fad og vand tilsættes. Stegen skal først have 20 min. med sværene nedad i vandet ved 200 grader alm. ovn.
Varmen skrues ned til 180 grader og vendes rundt så sværene er opad og steges videre de næste 1½ til 2 timer. Kernetemperatur skal være 75 grader.
Smelt fedtstof i en gryde - tilsæt mel og rør rundt. Væden fra flæskesteges tilsættes gryden. Der røres godt rundt. Tilsæt lidt mælk og smag til med salt, peber og kulør..
Skær flæskestegen ud i skiver og server med salatmayonnaise, sovs, rødkål, agurk, iceberg og agurkesalat.