Billig opskrift:
Fastelavnsboller m/ hindbær og kinder (uden æg)

Tid i alt: 120 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Fastelavn er mit navn, boller vil jeg haaaave. Ja og så skal de være hjemmelavede. Jeg elsker at bage - især med et barn med allergi skal jeg vide, hvad der er i. Alle i familien skulle lige prøvesmage, og hvor blev det godt. Fastelavnsbollerne er egentlig lavet med nogenlunde samme ingredienser som min bolledej, men det er fordi, den er så god og luftig, når nu ikke den bette mand kan tåle æg. Liam og Haley elsker at holde fastelavn og gerne mange fester af den slags, hvor man skal have kage og klæde sig ud. Boller op, boller ned - boller i min mave... hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade! :-) OBS: Opskriften her giver ca. 20 fastelavnsboller.
Ingredienser
800 g mel
400 ml vand
90 ml olie
50 g gær
100 g sukker
1 tsk kardemomme
0.4 tsk salt
Fyld
5 stk kinderstænger
20 tsk hindbærmarmelade
Topping
5 stk kinderstænger
flormelis
krymmel til pynt
Fremgangsmåde
Gær smuldres i en skål
Lunken vand + olie tilsættes og der røres godt rundt
Salt, kardemomme og sukker tilsættes - rør rundt
Til sidst tilsættes melen og dejen æltes godt - lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min.
Når dejen har hævet rulles den ud på bordet, hvis den deles i små firkanter - alle lige store.
Put en lille tsk. marmelade på og 2 små stykker chokolade ovenpå marmeladen.
Fold dejen på midten så fyldet ikke falder ud og vend bollen med foldningen nedad på en beklædt bageplade.
Giv bollerne 12-14 min. i ovnen ved 200 g. alm. ovn.
Når fastelavnsbollerne er kølet helt af kan de dekoreres med glasur, hakket chokolade og krymmel.