Billig opskrift:

Oksegrydesteg m/ kartofler, grøntsager og sauce

Oksegrydesteg m/ kartofler, grøntsager og sauce

Tid i alt: 180 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Oksegrydesteg med kartofler, grøntsager og sauce er en af de retter jeg er helt tosset med - især fordi jeg er vild med alt kød, som er så mørt, at det går fra hinanden - jeg laver det gerne i en stegeso. Det er en af de opskrifter, der bringer minder frem. En særdeles lækker ret, som oftest er i den dyrere ende, men som også kan findes på tilbud - jeg finder den ofte til halv pris i Føtex.

Ingredienser

1000 g oksegrydesteg

1000 g kartofler

700 g broccoliblanding

150 ml piskefløde

250 g gulerod

2 stk løg

1 stk grøntsagsbouillon

800 ml vand

kulør

24 fedtstof

mel

peber

salt


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. varmluft.

  2. Oksegrydestegen krydres på alle sider med salt og peber

  3. Fedtstof smeltes i en gryde og stegen brunes på alle sider

  4. Gulerødderne skrælles og skæres i strimler

  5. Løg pilles og skæres i grove tern

  6. Grøntsagsbouillon, vand, den brunede oksegrydesteg, løg og gulerødder tilsættes stegesoen, og den sættes herefter i ovnen med låg på. Giv den gerne min. 2,5 time ved 200 g. varmluft - mere hvis du synes, at den skal være ekstra mør og falde fra hinanden.

  7. Kartoflerne skrælles og skæres i halve - koges i letsaltet vand i ca. 20-25 min. (til de er møre - tjek med en gaffel. De er færdige, når de falder af gaflen).

  8. Grøntsagerne puttes i vand og koges til de ligeledes er møre - tilsæt en smule salt til vandet for mere smag.

  9. Smelt fedtstof i en gryde - tilsæt mel og rør rundt til en smørbolle. Tilsæt alt vandet fra stegesoen (siet fra) og rør godt til. Smag til med kulør, fløde, salt og peber. Rør forsigtigt rundt i sovsen til den har den rette konsistens.

  10. Snoen klippes af stegen og den skæres ud i tynde skiver.

  11. Servér og velbekomme.