Billig opskrift:
Oksegrydesteg m/ kartofler, grøntsager og sauce

Tid i alt: 180 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Oksegrydesteg med kartofler, grøntsager og sauce er en af de retter jeg er helt tosset med - især fordi jeg er vild med alt kød, som er så mørt, at det går fra hinanden - jeg laver det gerne i en stegeso. Det er en af de opskrifter, der bringer minder frem. En særdeles lækker ret, som oftest er i den dyrere ende, men som også kan findes på tilbud - jeg finder den ofte til halv pris i Føtex.
Ingredienser
1000 g oksegrydesteg
1000 g kartofler
700 g broccoliblanding
150 ml piskefløde
250 g gulerod
2 stk løg
1 stk grøntsagsbouillon
800 ml vand
kulør
24 fedtstof
mel
peber
salt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 g. varmluft.
Oksegrydestegen krydres på alle sider med salt og peber
Fedtstof smeltes i en gryde og stegen brunes på alle sider
Gulerødderne skrælles og skæres i strimler
Løg pilles og skæres i grove tern
Grøntsagsbouillon, vand, den brunede oksegrydesteg, løg og gulerødder tilsættes stegesoen, og den sættes herefter i ovnen med låg på. Giv den gerne min. 2,5 time ved 200 g. varmluft - mere hvis du synes, at den skal være ekstra mør og falde fra hinanden.
Kartoflerne skrælles og skæres i halve - koges i letsaltet vand i ca. 20-25 min. (til de er møre - tjek med en gaffel. De er færdige, når de falder af gaflen).
Grøntsagerne puttes i vand og koges til de ligeledes er møre - tilsæt en smule salt til vandet for mere smag.
Smelt fedtstof i en gryde - tilsæt mel og rør rundt til en smørbolle. Tilsæt alt vandet fra stegesoen (siet fra) og rør godt til. Smag til med kulør, fløde, salt og peber. Rør forsigtigt rundt i sovsen til den har den rette konsistens.
Snoen klippes af stegen og den skæres ud i tynde skiver.
Servér og velbekomme.