Billig opskrift:

Nemme flødekartofler

Nemme flødekartofler

Tid i alt: 75 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Som småbørnsmor er flødekartofler noget af det, som hitter rigtig meget herhjemme. Ikke så meget på vægt-delen, men det er SÅ nemt bare at smide det i ovnen og lade det passe sig selv, lidt ligesom de ovnstegte frikadeller jeg lavede, som også blev et kanon hit hjemme hos os! Egentlig har jeg aldrig været en haj til at lave flødekartofler, men efter utallige forsøg herhjemme med ovnen tændt, er det endelig lykkedes mig at lave dem, så de ikke slår fejl og bliver helt perfekte. Flødekartoflerne blev cremede og lækre, uden at der bliver for lidt sauce. Sidst vi fik flødekartofler, lavede vi det til skinke og bønner. Et stort hit herhjemme. Men det er også ret godt til frikadeller, karbonader, hamburgerryg, bøffer mm

Ingredienser

1000 g kartofler

500 ml OMA madlavningsfløde

1 stk løg

1 tsk paprika

fedtstof

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn

  2. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres tynde skiver

  3. Ildfast fad smøres med fedtstof

  4. Kartoflerne fordeles i fadet.

  5. Løget hakkes og puttes ovenpå kartoflerne i fadet.

  6. Fløde, paprika, salt og peber puttes i en gryde og givet et opkog.

  7. Fløden hældes nu over kartoflerne og bages i ovnen i 1 time.