Billig opskrift:
Koteletter i fad med ris

Tid i alt: 90 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Så blev det tid til at vise jer min absolut yndlingsret - nemlig koteletter i fad! Helt bedst er det, når min mor laver den, men jeg er blevet ganske god til selv at lave den også. Det er bestemt ikke en ret, man skal begive sig ud i, hvis man er i gang med en slankekur, men mums den er altså lækker. Og fløden er jo nærmest det bedste i retten, uden den ingen mad.
Ingredienser
250 g champignon
1 stk peberfrugt
500 g kotelet
500 ml piskefløde
3 ps ris
1 ds hakket tomat
1 stk løg
salt
peber
fedtstof
paprika
meljævning
Fremgangsmåde
Skær rød peber i tynde stænger
Løg pilles og snittes fint
Champignonerne skæres i skiver og steges let på panden
Kotelet bankes let med en kødhammer, krydres med salt og peber og brunes på panden i fedtstof
Koteletterne lægges i bunden - løg, peber og champignon ovenpå
Fløde og hakkede tomat hældes over sammen med en meljævning (mel og vand rørt sammen) - bland det sammen i fadet
Put lidt salt og peber over retten og giv den 1 - 1,5 time i alm. ovn ved 200 grader alt efter, hvor mørt man ønsker kødet skal være.
Når der er et kvarter tilbage af bagetiden, koges risene efter anvisning på emballagen.
TIP: For at gøre risene ekstra lækre kan der med fordel drysses en smule paprika udover. Derudover bruges der meljævning i retten, da jeg af erfaring har oplevet at retten godt kan virke vandet uden.