Billig opskrift:
Lækre nemme pizzasnegle

Tid i alt: 120 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Hjemme hos os elsker vi pizza både i stor og i lille format! Vi kunne spise det hele døgnet rundt, og det er en fantastisk lille snack - især til børnene, der godt kan lide at rende rundt med en i hånden. Børnene elsker at være med i køkkenet og hjælpe. hvor de kan, en hyggelig familie-aktivitet. Dernæst er de super gode at have med på tur, de smager godt både kolde og varme, og skal blot have nogle sekunder i microen, så smager de helt som nybagte. Pizzasneglene kan fryses, og laver man dem helt små (som på billedet), kan der sagtens blive 85! I læste rigtigt - det fik jeg første gang og så af en enkelt portion. Men hvis man nu laver dem større (og samme størrelse), så skulle der gerne blive min. 60 stykker. Det er min nemme bolleopskrift jeg har lavet dem med, dog skruet en del ned for sukkeret, men de er bare herlige. 1 pk. skinke virker ikke af meget, men når det bliver finthakket, så fylder det noget mere, og synes egentlig ikke det var nødvendigt med mere deri - så blev det lidt besværligt at lukke dem. Man kan også bruge rester af kød fra aftensmaden, kylling mm.
Ingredienser
50 g gær
200 g revet mozzarella
140 g tomatpuré
1100 g mel
150 g skinke i tern
35 g sukker
500 ml vand
0.5 tsk salt
100 ml olie
oregano
kaffe
Fremgangsmåde
Smuldr gæren i en skål med sukker i– rør rundt indtil gæren er opløst, den opløses efter lidt tid. Ca 2 min.
Lunken vand, salt og olie hældes i skålen – rør igen rundt
Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.
Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt
Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 1 time
Tænd ovnen på 200 grader alm. Ovn.
Efter hævning æltes dejen endnu engang
Tag dejen ud på et bord drysset med mel, ælt dejen godt igennem og rul den flad med en kagerulle - dette gentages da der er meget dej, og derfor kan det være nødvendigt at rulle endnu engang.
Hak skinken ganske fint
Smør først dejen med tomatpasta, finthakket skinke og til sidst ost.
Dejen med fyld rulles sammen som en roulade. Skæres over med en kniv og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med mælk/kold kaffe og drys med oregano
Bollerne bages ved 200 g. alm. ovn i ca. 15 min. (eller indtil de er gyldne og osten )