Billig opskrift:
Ristaffel – Kylling i karry med tilbehør

Tid i alt: 40 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Her den anden dag fik vi den lækreste kylling i karry! Det er jo fantastisk når man har mange rester og kan smække sammen til en ret - og især ristaffel, da der nærmest ingen grænser er for, hvad man kan komme ovenpå kylling i karry. Det er lækkert som gæstemad også. Vi laver nogle gange saucen som en opbagt sauce, men vi er altså bare lidt mere vild med kokosmælk. Det er en ret som børnene er helt vilde med, da tilbehøret (for alle) er lækkert at få til som noget nyt, så det ikke kun er varmt mad. Børnene er vilde med at dække bord (ja det er stort i den alder), så der er farver over det hele. Vær' obs på at peanut ikke er en nød, men en bælgfrugt.
Ingredienser
450 g kyllingebrystfilet
400 ml kokosmælk
3 ps ris
150 g bacon i skiver
50 g majs
50 g peanuts
50 g kokosmel
1 stk æble
2 stk løg
2 tsk salt
3 tsk karry
25 fedtstof
300 ml vand
salt
peber
meljævning
Fremgangsmåde
Kog ris efter anvisning på emballagen
Løg pilles og hakkes i fine tern
Kyllingen skæres i små strimler
Fedtstof hældes på panden og karryen puttes på og lader det brænde/svitse af
Tilsæt kyllingen og lad det stege ved høj varme 1 min på hver side
Tag kyllingen af panden og skru ned til middel varme
Put 1 dl. vand, groft salt og løg på panden og lad det simre til det er blødt (ikke brunt)
Tilsæt vand og kylling, og lad det simre ved middel varme i 5-10 min. Husk at røre engang imellem.
Tilsæt kokosmælk og lad det simre yderligere 5 min og smag til med salt og peber
Æblet skylles og skæres i små tern
Kokosmelet ristes kort på panden
Bacon steges på panden
Tilbehøret anrettes i små skåle og sættes på bordet.