Billig opskrift:

Ristaffel – Kylling i karry med tilbehør

Ristaffel – Kylling i karry med tilbehør

Tid i alt: 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Her den anden dag fik vi den lækreste kylling i karry! Det er jo fantastisk når man har mange rester og kan smække sammen til en ret - og især ristaffel, da der nærmest ingen grænser er for, hvad man kan komme ovenpå kylling i karry. Det er lækkert som gæstemad også. Vi laver nogle gange saucen som en opbagt sauce, men vi er altså bare lidt mere vild med kokosmælk. Det er en ret som børnene er helt vilde med, da tilbehøret (for alle) er lækkert at få til som noget nyt, så det ikke kun er varmt mad. Børnene er vilde med at dække bord (ja det er stort i den alder), så der er farver over det hele. Vær' obs på at peanut ikke er en nød, men en bælgfrugt.

Ingredienser

450 g kyllingebrystfilet

400 ml kokosmælk

3 ps ris

150 g bacon i skiver

50 g majs

50 g peanuts

50 g kokosmel

1 stk æble

2 stk løg

2 tsk salt

3 tsk karry

25 fedtstof

300 ml vand

salt

peber

meljævning


Fremgangsmåde

  1. Kog ris efter anvisning på emballagen

  2. Løg pilles og hakkes i fine tern

  3. Kyllingen skæres i små strimler

  4. Fedtstof hældes på panden og karryen puttes på og lader det brænde/svitse af

  5. Tilsæt kyllingen og lad det stege ved høj varme 1 min på hver side

  6. Tag kyllingen af panden og skru ned til middel varme

  7. Put 1 dl. vand, groft salt og løg på panden og lad det simre til det er blødt (ikke brunt)

  8. Tilsæt vand og kylling, og lad det simre ved middel varme i 5-10 min. Husk at røre engang imellem.

  9. Tilsæt kokosmælk og lad det simre yderligere 5 min og smag til med salt og peber

  10. Æblet skylles og skæres i små tern

  11. Kokosmelet ristes kort på panden

  12. Bacon steges på panden

  13. Tilbehøret anrettes i små skåle og sættes på bordet.