Billig opskrift:
Børnevenlig spaghetti og kødsauce med spidskål

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Herhjemme er vi ikke særlig kræsne. Det gør det også enormt nemt at lave aftensmad, trods en hulans masse allergier. Liam kan nemlig ikke tåle tomat, så når dette kommer på bordet, tager jeg noget fra, inden jeg tilsætter hakkede tomater, men det bliver retten nu absolut ikke værre af. Opskriften er jo fantastisk nem og kan tilpasses lige efter, hvad man har i køleskabet. Nu havde vi lige en gul peber, så den kom i, men ellers plejer vi egentlig at bruge rød. Men det blev så godt, at jeg tænkte, at jeg ville smide opskriften på bloggen og appen. Hvis nogen i husstanden skal spise flere grøntsager, så er det her altså bare retten. Blend det hele eller snit kål ganske fint, det er nemlig så smart, for det er gennemsigtig når det koges. Min mand opdagede heller ikke at der var kål i, før jeg sagde det efter maden. Man kan godt smage, at det er anderledes end normalt, men det er så lækkert.
Ingredienser
500 g hakket oksekød
1 ds hakket tomat
1 stk peberfrugt
0.5 stk spidskål
400 g spaghetti
1 stk løg
125 g frisk mozzarella
300 ml vand
1 stk grøntsagsbouillon
2 tsk tørret basilikum
salt
peber
fedtstof
meljævning
Fremgangsmåde
Løg pilles og snittes fint
Spidskålet skylles og halvdelen snittes fint (resten kan evt. snittes og fryses ned.
Peberfrugt skylles og hakkes i små stykker
En gryde fyldes med vand og spaghettien koges i letsaltet vand efter anvisning på emballagen
Kødet brunes i en gryde med fedtstof i
Løg, spidskål, peberfrugt, hakkede tomater, krydderier og grøntsagsbouillon tilsættes - lad det simre 5 minutter. Er saucen for tynd tilsættes meljævning
Smag til med salt og peber.
Til sidst rives frisk mozzrella ned i en skål og serveres til retten ved bordet.