Billig opskrift:

Fyldte karbonader m/ kartofler, sovs og grøntsager

Fyldte karbonader m/ kartofler, sovs og grøntsager

Tid i alt: 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Er der noget vi elsker, så er det brun sovs og kartofler. Vi kan få det til alt, og vi er faktisk slet ikke det mindste kræsne. Vi kan få børnene til at spise alt, så længe det har set skyggen af sovs, og heldigvis er karbonader favoritten blandt børnene. Så spiser de gerne portionstørrelser, som de voksne. Vi er også vilde med at prøve nye ting, så derfor skulle vi selvfølgelig også pifte bøffen lidt op. Vi lavede simpelthen fyldte karbonader, og det blev SÅ lækkert.

Ingredienser

500 g hakket svinekød

1000 g kartofler

125 g frisk mozzarella

500 g broccoliblanding

1 stk grøntsagsbouillon

16 g mel

32 fedtstof

kulør

kartoffelvand

stegefedt fra kød

rasp


Fremgangsmåde

  1. Kartofler skrælles, skæres i halve og koges i letsaltet vand

  2. Fars formes til bøffer

  3. Udhul bøf og saml det til små kødboller (og pres det flad, det fra udhulningen).

  4. Fyld lidt af mozzarellaen ned i en bøf og "luk" det med det flade resterende fra udhulningen.

  5. Lav en tyk meljævning og vend først en bøf i jævningen og derefter i rasp.

  6. Bøffen/bøfferne steges på panden i fedtstof.

  7. Lav en opbagt sovs – først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Hæld lidt kartoffelvand og bouillonterning i. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med væde fra det kødet har stegt i + salt, kulør og peber.

  8. Kog grøntsagerne til de er møre.