Billig opskrift:
Farseret blomkål m/ kartofler og brun sovs

Tid i alt: 75 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Den her ret, den er simpelthen bare lækker! Er der noget jeg elsker, så er det bacon & blomkål, og kan jeg få det sammen, så er det SÅ lækkert. Jeg er også vild med frikadellefars, så alt i alt en utrolig nem og fantastisk ret. Den passer sig selv i ovnen og er super til både ris, pasta og kartofler. Vi får oftest kartofler til. Mums. Min mand er egentlig normalt ikke til blomkål, men på denne måde som farseret blomkål, der kunne det bestemt spises! Vi er 2 voksne og 2 børn, og vi havde godt halvdelen tilbage af retten i hvert fald af kød, så der var godt med rester til søndagen. Men det er jo bare dejligt.
Ingredienser
1 stk blomkål
1000 g kartofler
100 g bacon i skiver
400 g hakket svinekød
120 g gulerod
100 g havregryn
50 ml vand
1 stk løg
16 g mel
32 fedtstof
kulør
kartoffelvand
stegefedt fra kød
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
Løg pilles og hakkes fint
Gulerødderne skrælles og rives fint
Løg, kød, gulerødder, vand, havregryn, salt og peber blandes til en fars
Kom eventuelt det hele i en foodprocessor - det gør jeg og får en dejlig blandet fars.
Blomkålen skylles og koges i 4 minutter
Kødet puttes udenom blomkålen og bacon rulles rundt om, så det dækker
Skal bages i ovnen i 40-50 min ved 200 g. alm. ovn. Prik i den til du kan få en kødnål igennem uden modstand, så er den færdig. (Ved 40 min. er der lidt bid i, men det er også super lækkert der, evt. skru ned på 100 g. ved 40 min.)
Kartoflerne skrælles og koges i let saltet vand imens kødet steges færdig.
Lav en opbagt sovs – først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Derefter kan der bruges lidt kartoffelvand. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med væde fra fadet kødet har stegt i, salt, kulør og peber