Billig opskrift:

Lækker gryderet m. koteletter og ris (uden tomat)

Lækker gryderet m. koteletter og ris (uden tomat)

Tid i alt: 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Som I jo nok husker, så havde min kære mand købt 5 kg. koteletter på tilbud (med det fine gule mærke), og derfor var det jo som sagt også på tide, at jeg fik lavet en masse med kødet! Denne gang blev det så til en gryderet m. koteletter, grøntsager og ris. En lækker efterårsret, som ligger godt i maven. Og blandt den brune sauce, er det super nemt at gemme grøntsagerne for børnene, der ikke er særlig vilde med mors kogte grøntsager! Så win win! Der blev spist meget blandt hele familien, og alt serveret med sauce falder i god jord. Den er lavet på samme måde som mørbradgryden, dog med andre grøntsager.

Ingredienser

500 g kotelet

165 ml kokosmælk

1 stk peberfrugt

250 g gulerod

1 stk løg

100 g champignon

800 ml vand

1 stk grøntsagsbouillon

3 ps ris

mel

salt

peber

kulør


Fremgangsmåde

  1. Koteletterne skæres i små tern

  2. Alle grøntsagerne skæres ud – gulerod i skiver og resten i tern

  3. Kødet brunes med løg i fedtstof i en gryde

  4. Vand, grøntsager og kokosmælk hældes ved og lades simre i 15-20 min.

  5. Ris koges efter anvisning på emballagen i letsaltet vand.

  6. Jævn retten med meljævning (mel + vand rystet sammen).

  7. Tilsæt lidt kulør til den ønskede farve.

  8. Smag til med salt og peber

  9. Server med risene.