Billig opskrift:
Panerede koteletter m/ kogte kartofler, sauce og grøntsager

Tid i alt: 40 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Det her, det er en af livretterne herhjemme - i hvert fald hvis du spørger børnene! Panerede koteletter! Generelt alt hvor brun sovs, kartofler og bønner indgår, så er det en sikker sejr. En ret der er super nem at lave, og hvor man ikke behøver at have æg hjemme, for at lave. Paneringen er nemlig lavet blot med vand og rasp.
Ingredienser
1000 g kartofler
500 g koteletter
700 g grønne bønner
500 ml mælk
1 stk grøntsagsbouillon
rasp
mel
salt
peber
fedtstof
kulør
Fremgangsmåde
Kartoflerne skrælles, skæres i halve og koges i letsaltet vand
Koteletterne bankes med en kødhammer og vendes i rasp (de er stadig fugtige, hvilket vil sige, at det hænger fint ved. Er de ikke, kan de vendes i mælk.)
Koteletterne krydres med salt og peber og steges på panden i fedtstof.
Saucen laves som følgende: smelt fedtstof i gryden, tilsæt mel og rør til en smørbolle. Tilsæt en smule kartoffelvand samt mælk. Smag til med kulør, salt, peber og fedtstof fra koteletterne. (Det, som koteletterne har stegt i).
Kog eller skær grøntsager som ønsket. Hvis der bruges friske grøntsager er peberfrugt og agurkestænger gode til.