Billig opskrift:
Kyllingegryde m. blomkålsmos

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En lækker simreret, som ikke fylder tungt i maven. Den er let at lave og herhjemme var alle vilde med retten - store som små. Jeg tænker ikke at børnene lagde mærke til, at det ikke var kartoffelmos eller ris, de spiste med velbehag, og det er jo skønt at man kan variere sådan i retterne. Retten er stivelsesfri på den måde, at der af grøntsager og tilbehør ikke er ingredienser med stivelse i. Dog snyder jeg en smule med sovsen, da jeg har brugt en enkelt skefuld mel for at få det til at tykne lidt. Det er ganske lidt stivelse og kulhydrat kontra den lille mængde til det meget sovs. Fløden deri gør også, at det tykner lidt mere. Er man van til at leve stivelsesfrit, så tænker jeg også at man efterhånden har fundet den perfekte måde at gøre det tykkere på. Jeg ved at man blandt andet kan bruge grøntsagspuré, æggeblommer, creme fraiche og fløde. Så det er bare med at prøve sig frem med, hvad der virker og fungerer godt.
Ingredienser
450 g kyllingebrystfilet
0.5 stk spidskål
160 g champignon
2 stk peberfrugt
1 stk løg
400 ml OMA madlavningsfløde
400 ml kokosmælk
24 fedtstof
salt
peber
meljævning
Blomkålsmos
1 stk blomkål
50 g smør
salt
peber
Fremgangsmåde
Kyllingefilet skæres i små stykker, krydres med salt og peber og steges i en gryde i fedtstof.
Alle grøntsagerne skylles og skæres i små stykker.
Tilsæt grøntsagerne til og svits det kort i gryden.
Bladene fjernes fra blomkålen, det skylles, skæres i små stykker og koges i letsaltet vand til det er mørt.
Derefter tilsættes kokosmælk og fløde og lader dette simre, til det er blevet af tykkere konsistens. Er der behov for at gøre det endnu tykkere, kan der med fordel laves en meljævning og tilsættes gryden.
Smag til med salt, peber og kulør (for at give lidt farve).
Når blomkålen er kogt mørt piskes det godt med el-pisker eller blendes - salt, peber og smør tilsættes efterfølgende.