Billig opskrift:
Champignonsuppe med stegt bacon og purløg

Tid i alt: 40 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En dejlig mættende suppe, som jeg personligt er helt vild med. Jeg laver den når min mand ikke er hjemme, da han ikke er den store fan af svampe. Børnene derimod gav den en stor tommel op, og var vild med (især) baconen og at man måtte putte purløg ovenpå, det var altså også lidt sejt og sjovt. Jeg laver denne som en "tøm grøntsagsskuffen" ret, da den indeholder godt med grøntsager, men hvor champignonerne stadig smager af mest i sidste ende. Den kan selvfølgelig også serveres med et godt stykke brød til - det havde vi bare ikke lige hjemme i dag.
Ingredienser
250 g champignon
1 stk løg
3 stk fed hvidløg
800 ml vand
1 stk hønsebouillon
250 g kartofler
1 stk porre
250 ml OMA madlavningsfløde
0.5 bdt asparges
15 g smør
salt
peber
mel
Topping
200 g bacon i tern
frisk purløg
Fremgangsmåde
Gem 5 champignoner.
Resten af champignonerne + asparges skylles (renses) og skæres i ganske små stykker
Løg og hvidløg pilles og skæres ligeledes i små tern
Kartoflerne skrælles og skæres i små tern
Porren skæres i tynde ringe
Smør smeltes i en gryde og mel tilsættes (rør godt rundt til en smørbolle)
Vand + hønsebouillon tilsættes - der røres rundt
Porre, løg, hvidløg, asparges og champignon steges i en anden gryde til det er "blødt" og har fået godt med varme.
Grøntsagerne hældes over i suppen sammen med kartoflerne - lad simre i 15 min.
Bacon steges sprødt på en pande
Blend suppen og skær nogle af champignonerne i tynde skiver og tilsæt suppen når den er blendet.
Tilsæt fløde og smag til med salt og peber
Server suppen med frisk purløg og bacon.