Billig opskrift:

Champignonsuppe med stegt bacon og purløg

Champignonsuppe med stegt bacon og purløg

Tid i alt: 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En dejlig mættende suppe, som jeg personligt er helt vild med. Jeg laver den når min mand ikke er hjemme, da han ikke er den store fan af svampe. Børnene derimod gav den en stor tommel op, og var vild med (især) baconen og at man måtte putte purløg ovenpå, det var altså også lidt sejt og sjovt. Jeg laver denne som en "tøm grøntsagsskuffen" ret, da den indeholder godt med grøntsager, men hvor champignonerne stadig smager af mest i sidste ende. Den kan selvfølgelig også serveres med et godt stykke brød til - det havde vi bare ikke lige hjemme i dag.

Ingredienser

250 g champignon

1 stk løg

3 stk fed hvidløg

800 ml vand

1 stk hønsebouillon

250 g kartofler

1 stk porre

250 ml OMA madlavningsfløde

0.5 bdt asparges

15 g smør

salt

peber

mel

Topping

200 g bacon i tern

frisk purløg


Fremgangsmåde

  1. Gem 5 champignoner.

  2. Resten af champignonerne + asparges skylles (renses) og skæres i ganske små stykker

  3. Løg og hvidløg pilles og skæres ligeledes i små tern

  4. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern

  5. Porren skæres i tynde ringe

  6. Smør smeltes i en gryde og mel tilsættes (rør godt rundt til en smørbolle)

  7. Vand + hønsebouillon tilsættes - der røres rundt

  8. Porre, løg, hvidløg, asparges og champignon steges i en anden gryde til det er "blødt" og har fået godt med varme.

  9. Grøntsagerne hældes over i suppen sammen med kartoflerne - lad simre i 15 min.

  10. Bacon steges sprødt på en pande

  11. Blend suppen og skær nogle af champignonerne i tynde skiver og tilsæt suppen når den er blendet.

  12. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber

  13. Server suppen med frisk purløg og bacon.