Billig opskrift:
One pot m/ kartofler, oksekød og rødvinssauce

Tid i alt: 50 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Denne one pot er virkelig en lækker og nem ret. Jeg har en svaghed for rødvinssovs, og selvfølgelig skulle det også prøves i en one-pot opskrift! Den er hurtig at forberede og så skal den ellers bare hygge sig i ovnen i 40 min. tid. Hele familien spiste den med velbehag og den er absolut velpassende i en travl hverdag, hvor man ikke har tiden til at stå 2 timer i køkkenet. OBS! Retten kan også laves i en gryde med låg på komfuret, men det bedste resultat er i ovnen. Derudover kan der både bruges 50/50 oksefars (den nye pakke fra Rema1000) eller alm. oksefars. Vær' opmærksom på, at der i denne opskrift er fløde (dertil altså også MÆLK) som allergene i rødvinssaucen fra Karolines køkken, som jeg ofte bruger i mine madplaner.
Ingredienser
500 ml rødvinssauce
1000 g kartofler
400 g hakket oksekød
300 g gulerod
2 stk løg
150 g ærter
2 stk fed hvidløg
24 fedtstof
2 tsk salt
1 tsk peber
Fremgangsmåde
Kartoflerne skrælles og skæres i små tern
Løg og hvidløg pilles og fintsnittes
Fedtstof varmes i en pande, som må komme i ovnen
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tilsæt løg og hvidløg til panden og brun det let af - tilsæt kød, salt og peber og brun det af i panden
Gulerødderne skrælles og rives fint
Tilsæt gulerødder, kartofler, ærter og rødvinssauce og lad det koge let op under omrøring
Put panden i ovnen med låg på - giv det 35-40 min. i ovnen ved 200 grader varmluft.
Servér.