Billig opskrift:
Græskarsuppe m/ græskarkerner & ristede rugbrødsskiver

Tid i alt: 45 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Græskarsuppe er en af mine efterårsfavoritter! Det er ikke mange måneder at græskar er til at opstøve, men når de er køber jeg gerne flere ind, skærer i tern og fryser ned. Græskar er nemlig virkelig gode til græskarboller også. Kartoflerne i suppen samt baconen giver ekstra fylde til den cremede suppe. Hele familien var vilde med suppen, og den bliver klart lavet igen i en af de kommende uger, og så er det fantastisk at man selv kan "dekorere" suppen, som man ønsker. Børnene var vilde med rugbrødsskiverne til at dyppe i suppen.
Ingredienser
Græskarsuppe
900 g hokkaido græskar
800 ml vand
2 stk hønsebouillon
3 tsk paprika
3 stk fed hvidløg
400 g kartofler
160 g gulerod
2 stk løg
1 stk porre
40 g garli flødeost
2 stk baguette
salt
peber
Topping
60 g græskarkerner
300 g rugbrød
0.4 bdt frisk purløg
Fremgangsmåde
Græskarret skæres på halvt og udhules med en ske - kernerne frigøres og renses under vand.
Kernerne lægges til side og vendes i olie og lidt salt - de bages i ovnen ved 200 g. varmluft til de er sprøde.
Græskarret skæres i grove tern og lægges til side.
Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i grove tern.
Hvidløg og løg pilles og skæres i grove tern.
Porren skæres i tynde ringe og lægges ligeledes til side.
Vand og bouillon tilsættes og bouillonen røres ud.
Tilsæt gulerødder, græskarstykker, hvidløg, løg og paprika tilsættes. Lad det simrer til grøntsagerne er kogte.
Blend suppen og tilsæt kartofler og porre, og lad det koge til kartoflerne er møre.
Tilsæt garli flødeost, rør rundt og smag til med salt og peber.
Top suppen med ristede rugbrødsskiver, som har været kort til på panden i fedtstof og de ristede græskarkerner samt purløg.