Billig opskrift:
Hjemmelavede franskbrød uden æg og mælk

Tid i alt: 120 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En helt fantastisk lækker opskrift, som giver bløde, luftige og nemme franskbrød. Faktisk er de lavet ud fra min bolleopskrift, men det er bare så meget nemmere med franskbrød! Især til fødselsdage - de smager jo ens, men kræver bare ikke så meget som bollerne. Af min opskrift får man 3 store franskbrød af kun 1 pakke gær. Hvis man vil lave dem ekstra store kan man lave 2 ud af dejen, og så er de også kæmpe. De er uden æg og mælk, så også vegansk/vegetarisk-venlige. Disse franskbrød er også super gode med både birkes ovenpå og gulerødder inden. Dertil er de også fryseegnede.
Ingredienser
50 g gær
0.5 tsk salt
1000 g mel
100 ml olie
100 g sukker
500 ml vand
75 ml kaffe
Fremgangsmåde
Smuldr gæren ned i skålen til røremaskinen (har man ikke en røremaskinen gøres det old fashion)
Tilsæt salt, sukker, olie og vand
Tilsæt mel lidt af gangen og lad røremaskinen klare arbejdet (ellers med hænderne)
Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt
Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 1 time
Efter hævning æltes dejen endnu engang lidt
Dejen fordeles i 3 lige store stykker og formes til franskbrød og lægges ned i formene.
Pensl med kold kaffe INDEN hævning nr. 2.
Franskbrøddene skal efterhæve i 20 minutter med viskestykke over
Franskbrøddene bages ved 200 g. alm. ovn i ca. 20 min. Lad dem gerne blive i formene til de er kølet af.
TIP: Bollerne kan sagtens fryses & er også rigtig gode dagen efter. I frossen tilstand kan de med fordel pakkes ind i køkkenrulle og puttes i microovnen til de er lune, de skal selvfølgelig være under opsyn, så der ikke går ild i køkkenrullen! Ca. 1-1,5 min.