Billig opskrift:
Vegetarisk bolognese m/ røde linser

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Jeg har lavet en rigtig lækker bolognese uden kød, som erstattes med røde linser. Røde linser er en ultra godt protein-kilde. Retten er noget jeg sagtens ville kunne servere for en større forsamling kødspisere. Jeg er ikke selv vegetar, men jeg elsker at eksperimentere i det vegetariske køkken. Vegetarretter er sunde, gode for mijøet og godt for pengepungen. Kød er ofte en af de dyeste poster indenfor madbudgettet - så her prøver vi at have 4 kødfrie dage på en måned, men stod det til mig - så havde vi mere end 1 om ugen! Den smager lækker denne bolognese og spinatpastaen er bare prikken over iét. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 1533 kalorier / 511 kalorier pr. pers. Fedt: 20 g / 6 g. pr. pers. Kulhydrater: 272 g / 90 g. pr. pers. Protein: 66 g / 22 g. pr. pers.
Ingredienser
250 g fettuccine spinat
200 g champignon
1 stk løg
1 stk squash
60 g røde linser
200 ml vand
0.5 stk grøntsagsbouillon
3 stk fed hvidløg
1 ds hakket tomat
125 g cherrytomater i bakke
1 tsk cayennepeber
1 tsk peber
1 tsk salt
15 ml olivenolie
Fremgangsmåde
Pil og skær løg og hvidløg i små tern
Rens champignon og skær dem i små tern
Skyl squash og skær den i tern
Tomaterne skylles og skære i kvarte
Løg og hvidløg svitses i olie i en gryde
Champignon, squash, tomater, hk. tomat, peber, cayennepeber, røde linser og bouillon
Lad det simre i 15 min. med låg på - rør rundt undervejs så det ikke brænder på.
Imens retten simrer koges pasta i letsaltet vand i 4 min.
Smag til med salt og peber.
Server.