Billig opskrift:

Kartoffelpizza m. spinat og kylling serveret på blomkålsbund

Kartoffelpizza m. spinat og kylling serveret på blomkålsbund

Tid i alt: 70 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

I går fik vi den lækreste pizza uden lige! Jeg vil kategorisere den som sund trods den indeholder pizzamel og kartofler! Begge børn nød den til fulde og var ikke klar over, at halvdelen af bunden var af blomkål. Det er en lækker måde at introducere en sundere pizza på! Den er også god som frokost dagen efter. Helt generelt var det en stor succes og den kommer helt klart på madplanen for fremtiden.

Ingredienser

Fyld

450 g kyllingebrystfilet

1 tsk paprika

1 tsk salt

24 fedtstof

125 g garli flødeost

82 g frisk mozzarella

250 g kartofler

35 g frisk spinat

Pizzabund

0.5 stk blomkål

200 ml vand

150 g pizzamel

25 g gær

salt


Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 200 g. varmluft

  2. Blade skæres af blomkål og blomkålen skylles

  3. Blomkålen blendes sammen med 2 dl. vand

  4. Gæret opløses i 1 dl. lunken vand

  5. Blomkålsmosen blandes med gærblandingen, pizzamel og salt.

  6. Dejen smøres ud på en beklædt bageplade med en dejskraber og forbages i ovnen i 10-15 min.

  7. Imens dejen forbages skylles kartoflerne og rives meget tyndt på et rivejern eller mandolinjern. Få millimeter tykke skal de være.

  8. Kyllingen skæres i tynde strimler og vendes i paprika og salt. Derefter steges strimlerne på en pande i fedtstof.

  9. Spinaten skylles

  10. Pizzabunden smøres med garli flødeost. Kylling, kartofler og spinat tilsættes.

  11. Mozzarellaen skæres i tynde strimler og puttes som det sidste på pizzaen.

  12. Pizzaen skal have 20-25 min. i ovnen ved 200 g. varmluft - eller til pizzaen er gylden og osten smeltet.