Billig opskrift:
Kålsuppe m/ lækre rodfrugter og kylling

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Efteråret og det kolde vejr har indhentet os, og dette vil også påvirke både opskrifter som madplaner - vi går det lidt tungere og varmere mad i møde, hvilket betyder at jeg tager fat i rodfrugterne og supperne igen. Denne gang stod den på kålssuppe, som ligger dejlig tungt og mættende i maven. Den har en dejlig smag, og så er det rart at der er bid i suppen, selvom det er en suppe. Jeg vil gerne advare og sige, at man får varmen af den, men jeg har sat på til at man selv kan smage til med chili udover de 1/4 tsk. Den er simpelthen så lækker. Den kan både laves med hvidkål eller spidskål alt efter, hvad der lige er på tilbud eller i sortiment i forretningerne - begge dele smager fantastisk. Vær opmærksom på, at der i den røde øko. karry blanding er citrongræs og økologisk tomatpulver. Er du allergisk overfor citrusfrugter og tomater bør du derfor være opmærksom her.
Ingredienser
400 g kål
350 g kyllingestrimler
400 g øko rød karryblanding
300 g kartofler
1500 ml vand
250 ml OMA madlavningsfløde
0.5 tsk chiliflager
2 tsk paprika
45 g tomatpuré
24 fedtstof
1 stk hønsebouillon
Fremgangsmåde
Skræl kartofler og skær dem i små tern.
Varm fedtstof i en gryde - svits kyllingen og tilsæt derefter alle grøntsager inkl. fintsnittet kål - rør rundt et par minutter.
Tilsæt vand og bouillon. Lad det simre i min. 40 min (jo længere jo bedre!)
Tilsæt fløde, krydderier og tomatpuré
Smag til med salt, chili og peber.
Server denne lækre efterårs ret.