Billig opskrift:
Gulerodssuppe med bacon topping

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Nogle mener, at supper hører vinteren og efteråret til, og jeg er bestemt ikke enig i, at det KUN hører dette til. Vi spiser faktisk gerne suppe en gang om ugen, da det slår budgettet ret godt ned. Vi elsker at variere i supperne - og også om det er en cremet eller en tynd suppe. Vi er mest til de cremede, som fx tomat og aspargessuppen, men vi kan også godt lide suppe med kød og melboller. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 2608 kalorier / 867 kalorier pr. pers. Fedt: 214g / 71 g. pr. pers. Kulhydrater: 91g / 30,3 g. pr. pers. Protein: 70g / 23,3 g. pr. pers.
Ingredienser
400 g gulerod
100 g kartofler
300 g bacon i tern
150 ml piskefløde
15 g smør
2 stk løg
3 stk fed hvidløg
1 tsk oregano
800 ml vand
1 stk grøntsagsbouillon
45 ml olie
salt
peber
Fremgangsmåde
Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i små tern
Løg og hvidløg pilles og hakkes i tern
Olien varmes op i en gryde og løg samt hvidløg steges med oregano (løgene skal være gennemsigtige)
Hæld bouillonvandet i og tilsæt gulerødder. Lad det koge under låg i 25 minutters tid eller til grøntsagerne er helt møre
Når suppen er kølet en smule af blendes det – tilsæt vand hvis den er for tyk.
Smag til med salt, peber, smør og fløde.
Bacon svitses på panden til det er sprødt
Servér gerne suppen med bacontopping og evt. et varmt brød til.