Billig opskrift:
Fars hakkedrenge m. bearnaisekartofler og ærter

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Her den anden dag valgte min kære mand, at jeg skulle lave en ret efter hans ønske! Når det sker, så ved jeg godt, hvad der skal handles ind til. Nemlig fars hakkedrenge m. bearnaisekartofler og ærter. Det var nu altså et godt valg, der hittede i hele familien. Faktisk endte børnene med at spise mere end forældrene, så det på siges, at der blev gået godt til den. Fars hakkedrenge er ikke bare normale hakkebøffer - de er nemlig fyldte med løg, bacon, salt og peber. Det gør dem super lækre og giver en dejlig smag af bacon, men stadig ikke overdøvende.
Ingredienser
500 g hakket oksekød
200 g bacon i tern
1000 g kartofler
500 ml mælk
2 brev bearnaisesauce-pulver
300 g ærter
1 stk løg
1 tsk salt
1 tsk peber
24 fedtstof
Fremgangsmåde
Bacon steges let på en pande og tages derefter af til afdrypning
Løget skæres i små fine tern
Farsen røres rundt med baconstykkerne, løg. salt og peber og formes til 4 store bøffer (hvis single, så 1 bøf).
Bøfferne steges på panden i baconfedtet (evt. mere fedtstof) indtil de er gennemstegte
Kartoflerne skrælles, skæres i små tern og koges i letsaltet vand til de er møre
Fedtstof varmes i en gryde og pulveret tilsættes, rør godt rundt. Tilsæt derefter mælk efter anvisning på emballagen og rør godt rundt under opkog til saucen har en tykkere konsistens.
Ærterne koges i 5 min.
Hæld vandet fra kartoflerne og vend bearnaisesaucen og server med fars hakkedrenge og ærter.