Billig opskrift:
Boller i karry

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Boller i karry er en af de mange favoritter herhjemme - i hvert fald for børnene. En rigtig børnevenlig ret, som er hurtig og nem at lave. Vores søn er allergisk overfor de fleste slags karry, så i hans tilfælde, får han en lækker gang boller i paprikasovs. Hvilket heldigvis passer knægten ganske fint!
Ingredienser
400 g hakket svinekød
3 ps ris
200 ml mælk
1 stk løg
150 g havregryn
1 stk grøntsagsbouillon
24 fedtstof
3 tsk karry
400 ml vand
5 g sukker
mel
salt
peber
Fremgangsmåde
Løg pilles og snittes fint
Vandet til ris og boller sættes på kog med lidt salt i
Fars røres sammen med salt, peber, havregryn, løg og en sjat vand.
Farsen formes til mellemstore boller (golfboldstørrelse) og koges i vandet - de er færdige når de når op til overfladen. (ca. 10 min.)
Risene koges efter anvisning på emballagen.
Fedtstof smeltes i en gryde, karry tilsættes og til sidst mel, der røres til en smørbolle (der røres rundt).
Tilsæt vand, bouillon og mælk til gryden og rør godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Smager retten for stærkt af karry, kan der evt. smages til med mælk og en tsk. sukker.
Bollerne tilsættes sovsen, gives et hurtig opkog og serveres med ris.
Vandet til ris og boller sættes på kog med lidt salt i
Der klippes et lille hul i enden af medisteren - og bollerne presses ud én efter én i det kogende vand. De flyder til overfladen når de er færdige, og smager utrolig godt.
Risene koges efter anvisning på emballagen.
Fedtstof smeltes i en gryde, karry tilsættes og til sidst mel, der røres til en smørbolle (der røres rundt).
Tilsæt vand, bouillon og mælk til gryden og rør godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Smager retten for stærkt af karry, kan der evt. smages til med mælk og en tsk. sukker.
Bollerne tilsættes sovsen, gives et hurtig opkog og serveres med ris.