Billig opskrift:
Rislasagne

Tid i alt: 40 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Rislasgne er en af de skønneste risretter, som kan laves lige efter de smage, som man ønsker. Vi får det ofte, når vi ikke lige har fået ris i lang tid, men gerne vil have en god kødsauce. Min mand er utrolig god til at lave forskellige simreretter, så han får stort set altid ansvaret for at lave kødsaucerne, og vi er vilde med det. Der bliver altid rester af denne ret, og den smager lige så godt dagen efter.
Ingredienser
500 g hakket oksekød
3 ps ris
vand
1.5 ds hakket tomat
75 g tomatpuré
1 glas champignon
200 g revet mozzarella
1.5 tsk paprika
300 ml mælk
1 stk taco spice mix
250 g gulerod
1.5 stk løg
2 stk fed hvidløg
fedtstof
salt
peber
mel
Fremgangsmåde
Ris koges efter anvisning på pakken - gerne med lidt salt i
Løg og hvidløg pilles og fintsnittes
Gulerødderne skrælles og rives fint el. hakkes i minihakker
Fedtstof opvarmes i en gryde. Løg og hvidløg svitses til det er gennemsigtigt
Tilsæt hakket oksekød til gryden. Rør godt rundt og tilsæt tacomix
Tilsæt derefter revne gulerødder. Dræn væsken fra champignon og tilsæt dem til gryden.
Tilsæt hakkede tomater samt tomatpure efterfølgende og derefter mælk (gerne så det dækker kødet)
Retten simrer nu i 15-20 min. (gerne mere, hvis tiden er der) – smag nu til med salt, paprika og peber
Saucen røres op med en meljævning for at gøre det tykkere. En meljævning er vand og mel rørt sammen til en ensartet masse.
Et ildfast fad smørres med fedtstof og risene puttes i bunden af fadet
Kødsovsen fordeles ovenpå – til sidst hældes revet mozzarella ovenpå
Bag lasagnen i 8-10 min eller til osten er gylden og smeltet.