Billig opskrift:
Mørbradgryde med ris

Tid i alt: 40 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Denne weekend skulle børnene og jeg tilbringe tid med min søster, og derfor skulle der gerne kunne laves mad hurtigt og nemt, når 3 små børn er samlet! Vi afveg derfor fra madplanen og gik i gang med at lave den lækreste mørbradgryde med ris til. Den kan laves i mange forskellige afstøbning i forhold til grøntsagerne, så man kan sagtens lige smide det i, som er i køleskabet fra ugen. Retten er yderst børnevenlig, da man snildt kan "gemme" grøntsagerne i saucen, og derved faktisk få dem til at spise en hel del mere, end hvis de lå ved siden af helt synlige. Måske ikke så pædagogisk, men det virker. Alt i alt en rigtig lækker vinterret, der sagtens kan laves i større mængder og fryses ned.
Ingredienser
500 g svinemørbrad
165 ml kokosmælk
1 stk peberfrugt
180 g gulerod
100 g champignon
3 ps ris
600 ml vand
0.5 tsk chilipulver
1 stk rødløg
kulør
salt
peber
Fremgangsmåde
Mørbraden renses og skæres i små tern
Alle grøntsagerne skæres ud - gulerod i skiver og resten i tern
Kødet brunes med løg i fedtstof i en gryde - tilsæt chili
Vand, grøntsager og kokosmælk hældes ved og lades simre i 15 min.
Ris koges efter anvisning på emballagen.
Smag til med salt og peber
Jævn retten med meljævning (mel + vand rystet sammen).
Tilsæt lidt kulør til den ønskede farve.
Server med risene.