Billig opskrift:

Kartoffel lasagne - Mad til to dage

Kartoffel lasagne - Mad til to dage

Tid i alt: 75 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Denne lækre kartoffel lasagne er simpelthen et hit herhjemme. Den står og passer sig selv i ovnen og er så nem at lave. Den er perfekt hvis vi er mange mennesker, og vil man have rester dagen efter (eller søndag). Den serveres altid med en lækker salat, så mætter den så dejligt også.

Ingredienser

150 g revet cheddar

400 g hakket oksekød

2 ds hakket tomat

1000 g kartofler

1 pk mornaysauce

1 stk løg

2 stk fed hvidløg

200 ml vand

1 stk oksebouillon

salt

peber

3 tsk oregano

fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn

  2. Pil og skær løg og hvidløg i små tern

  3. Brun kød (næsten færdigt!) i fedtstof

  4. Tilsæt løg, oregano og hvidløg til kødet og rør rundt til alt kød er brunet

  5. Tilsæt vand, hakkede tomater og oksebouillon, og lad det simre så længe som muligt. (på hurtige dage simrer mit i 10 min. ca. Men jo længere tid jo bedre.)

  6. Smag til med salt og peber

  7. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver - fordel dem en dyb bageplade.

  8. Lagene er som følger: kartofler i bunden, så kødsovs ovenpå, så morneysauce (bland det gerne forsigtigt rundt).

  9. Bag lasagnen i ovnen i 50 min. ved 200 g. alm. ovn

  10. Mens lasagnen er i ovnen skæres en evt. lækker salat til lasagnen.

  11. Når der er 25 min. tilbage af bagetiden fordeles revet ost på toppen.