Billig opskrift:
Kartoffel lasagne - Mad til to dage

Tid i alt: 75 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Denne lækre kartoffel lasagne er simpelthen et hit herhjemme. Den står og passer sig selv i ovnen og er så nem at lave. Den er perfekt hvis vi er mange mennesker, og vil man have rester dagen efter (eller søndag). Den serveres altid med en lækker salat, så mætter den så dejligt også.
Ingredienser
150 g revet cheddar
400 g hakket oksekød
2 ds hakket tomat
1000 g kartofler
1 pk mornaysauce
1 stk løg
2 stk fed hvidløg
200 ml vand
1 stk oksebouillon
salt
peber
3 tsk oregano
fedtstof
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn
Pil og skær løg og hvidløg i små tern
Brun kød (næsten færdigt!) i fedtstof
Tilsæt løg, oregano og hvidløg til kødet og rør rundt til alt kød er brunet
Tilsæt vand, hakkede tomater og oksebouillon, og lad det simre så længe som muligt. (på hurtige dage simrer mit i 10 min. ca. Men jo længere tid jo bedre.)
Smag til med salt og peber
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver - fordel dem en dyb bageplade.
Lagene er som følger: kartofler i bunden, så kødsovs ovenpå, så morneysauce (bland det gerne forsigtigt rundt).
Bag lasagnen i ovnen i 50 min. ved 200 g. alm. ovn
Mens lasagnen er i ovnen skæres en evt. lækker salat til lasagnen.
Når der er 25 min. tilbage af bagetiden fordeles revet ost på toppen.