Billig opskrift:
Foccacia / pizzaboller m/ skinke og cheddarost

Tid i alt: 90 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
De her pizzaboller/foccacias er simpelthen de bedste i verden - synes jeg! Jeg er mega fan af dem, som man kan købe på tanker/forretninger og kantiner, men jeg er for nærig til at kunne blive ved med at købe dem. Derfor var det oplagt, at jeg prøvede at lave dem selv - og de bliver lige gode hver gang. De er perfekte til en snack, i madpakken eller til frokost hjemme. De bliver blød i bunden og sprød i toppen, er fyldige og smager bare hammer godt. Sikker vinder hver gang.
Ingredienser
Dejen
50 g gær
0.5 tsk salt
1000 g mel
250 g fuldkornsmel
90 ml olie
15 g sukker
600 ml vand
100 ml naturel yoghurt
Fyld
1 ds hakket tomat
0.5 tsk salt
0.5 tsk chilimix
1 tsk herbes de provence
175 g skinke i strimler
175 g pepperoni
175 g revet cheddar
Fremgangsmåde
Find en skål og smuldr gæren med lunken vand – rør rundt indtil gæren er opløst
Olie, yoghurt, salt og sukker tilsættes og røres godt rundt igen
Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.
Mel kommes ud på bordet og dejen æltes grundigt
Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 1 time
Tænd ovnen på 200 grader alm. Ovn.
Efter hævning æltes dejen endnu engang
Dejen rulles derefter til en lang pølse og skæres ud i 12 lige store stykker
Bollerne rulles flade med en kagerulle - gerne lidt under 1 cm. tykke
Tomat, herbes de provence, salt og chilimix blendes kort og smøres på dejen
Fordel cheddarost, skinke og pepperoni på bollerne og slut af med en anelse cheddar igen
Pizzabollerne bages ved 200 g. alm. ovn i ca. 25 min. eller ved varmluft i 20 min.