Billig opskrift:
Chili Con Carne – på den alternative måde

Tid i alt: 180 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Her til aften fik vi et vennepar over til aftensmad, så jeg stod det meste af eftermiddagen i køkkenet og lavede den lækreste Chili Con Carne - en utrolig lækker gryderet med ris, som er til de, som elsker spicy mad. I opskriften er der brugt bønner, da det er en rigtig god kilde til protein og smager utrolig godt i en gryderet. Den kan laves på kort tid, men det bedste jeg ved er, når den får lov til at simre i 2-3 timer. For mig er dette en god weekendret, når man får gæster, da jeg har tilføjet rødvin til retten, som oftest ikke er noget jeg arbejder med i hverdagen - men mere når det skal være lidt specielt. Opskriften er i sig selv ikke billig at lave, men når der er gode tilbud, kan den laves billigt. Retten er lavet til 6 personer, hvilket også vil sige, at der er garanteret rester af denne ret, hvis man blot er 2 voksne og 2 børn.
Ingredienser
500 g hakket oksekød
500 ml rødvin
2 stk løg
3 ps ris
1 ds røde kidneybønner
1 ds bønner i tomatsauce
300 g gulerod
1 stk peberfrugt
125 ml piskefløde
100 g champignon
125 g majs
2 tsk paprika
500 ml vand
2 tsk chiliflager
salt
peber
3 stk fed hvidløg
1 stk oksebouillon
1 ds hakket tomat
Fremgangsmåde
Løg og hvidløg pilles og snittes fint
Peberfrugt skæres i fine tern
Gulerødderne skrælles og snittes fint
Champignon skylles og grovsnittes
Oksefarsen brunes i fedtstof i en gryde
Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, paprika, cayennepeber og tørret chiliflager - lad det småsimre i 1 minuts tid
Tilsæt gulerødder, vand, bouillon, hakket tomat, champignon og rødvin - lad det gerne simre under låg i 2 timer ved svag varme. Rør jævnligt.
Kog risene efter anvisning på emballagen. (Er der tale om løse ris koges de i 12 min. og lades hvile under låg i 12 min.)
Tilsæt alle bønnerne, majs samt fløde og lad det simre indtil risene er færdig.
Smag til med salt og peber.