Billig opskrift:
Bøf i folie m/ lækre grøntsager, hasselback kartofler og bearnaisesauce

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En lækker ret med oksekød, der stadig er saftig efter en tur i ovnen. Dejlig nem at lave og passer sig selv i ovnen. Ved bøfferne kan man smide lige de grøntsager ved, som man nu har tilbage i køleskabet.
Ingredienser
500 g hakket oksekød
1 stk løg
0.5 stk peberfrugt
100 g cherrytomater i bakke
100 g champignon
1 stk bearnaisesauce i glas
1000 g kartofler
1.5 tsk salt
1 tsk peber
0.5 tsk paprika
30 ml olie
24 fedtstof
225 g majs
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
Farsen formes til bøffer og krydres med salt og peber
Bøfferne steges let på panden, så de får en stegeskorpe og puttes derefter over i folie på et bredt stykke.
Løg, cherrytomater, champignon og rød peber skæres i små tern og puttes ovenpå bøfferne – folien lukkes om bøfferne, men lades være ganske lidt åben i toppen så dampen kan komme ud. Bøfferne skal have 20 min. i ovnen ved 200 grader.
Kartoflerne renses i vand og snittes halvt ned i kartoflen – gerne så langt ned som muligt og så tyndt. Dette giver det bedste resultat.
Lav en olieblanding (olie, paprika og salt) og pensl dem bagefter.
Mellemstore kartofler skal have ca. 40-45 minutter i ovnen på 180 grader varmluft.
Bearnaisesaucen varmes ved svag varme i en gryde og serveres til bøf og kartofler.