Billig opskrift:
Pita m/ falafel og hjemmelavet dressing

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Pita er altid skønt og nemt i en travl hverdag. Falafel er noget af det, som jeg aldrig har lavet før, men som jeg er blevet helt vild med! Det er super nemt at lave og så kan jeg godt lide smagen af både hvidløg, persillen og spidskommen. Utrolig lækkert sammen - i opskriften skal der bruges en enkelt dåse, hvor der er 450 g. i - dette er dog også inkl. vand, som kan gemmes, da det kan bruges som erstatning for æg fx. Det kan også piskes, så det kan bruges i veganske flødeboller. Denne cremefraichedressing er der oftest til 2 gange.
Ingredienser
8 stk pitabrød
0.5 stk iceberg
0.5 stk agurk
125 g majs
1 stk peberfrugt
45 ml olie
Falafel
450 g kikærter
3 tsk tørret persille
0.5 stk løg
3 stk fed hvidløg
24 g mel
3 tsk salt
1 tsk spidskommen
Hjemmelavet dip
250 ml cremefraiche
1 tsk paprika
0.5 bdt frisk purløg
1 stk fed hvidløg
8 ml olie
0.5 spsk citronsaft
salt
peber
Fremgangsmåde
Kikærterne hældes i et dørslag og skylles med vand (vandet kan gemmes, da det kan bruges til fx at lave veganske flødeboller - det er ofte en erstatning for æggehvider).
Hvidløg og løg pilles og hakkes i en foodprocessor - tilsæt kikærterne, persille, salt og spidskommen - slut af med melet. Det er færdig når det har en hel fin og cremet konsistens.
Form "farsen" til ønsket form og steg dem i varm olie på en pande
Iceberg, peberfrugt og agurk skylles og snittes som ønsket
Bland ingredienserne sammen til dressingen (herunder meget finthakket purløg) og mix det med hvidløg.
Fordel grøntsagerne i skåle - varm pitabrødene i ovnen efter anvisning på emballagen og server byg selv pita.