Billig opskrift:
Pikant grøntsagslasagne m/ spidskålsplader

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Jeg har lavet en utrolig lækker pikant grøntsagslasagne med spidskålsplader! Den er virkelig nem at lave og i den sundere kategori, da den er uden stivelse pånær en smule meljævning, som kan erstattes med nogle andre fødevarer - fx fløde, æggeblommer mv. Dette vil tykne det, jeg havde blot ingen af delene hjemme, så det blev med meljævning. Jeg elsker at lave mad med pikantost og spidskål. Denne stivelsesfrie ret gør, at man kan spise med bedre samvittighed! Det er min nye favorit.
Ingredienser
1 stk spidskål
400 g hakket oksekød
180 g gulerod
50 g frisk spinat
1 ds hakket tomat
1 pk pikantost
1 stk løg
125 g frisk mozzarella
300 ml vand
0.3 stk hønsebouillon
0.5 tsk salt
0.3 tsk peber
150 ml piskefløde
24 fedtstof
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
Løg pilles og hakkes fint
Gulerødderne skrælles og hakkes fint
Spinaten skylles
Hele blade fra spidskålet skæres af og lægges i bunden af et ildfast fad sammen med det friske spinat
Resten (det inderste af spidskålet) skæres fint
Oksefars og løg brunes i en gryde i fedtstof
Gulerødder, spidskål, vand, bouillon og hk. tomat tilsættes gryden.
Når indholdet i gryden simrer tilsættes flødeost og røres godt ud.
Lad retten simrer i 15 min.
Jævn retten til ønskede konsistens - der kan evt. bruges fløde til at gøre retten mere cremet.
Smag til med salt og peber
Hæld kødsovsen lidt af gangen over spidskålet i det ildfaste fad - læg endnu en række med spidskål og til sidst kødsovs.
Den friske mozzarella skæres i tynde skiver og lægges ovenpå lasagnen.
Bag lasagnen i ovnen i 25 min. alm ovn - skru' derefter over på varmluft og giv retten endnu 15 min.
Når indholdet i gryden simrer tilsættes flødeost og røres godt ud.
Lad retten simrer i 15 min.
Jævn retten til ønskede konsistens - der kan evt. bruges fløde til at gøre retten mere cremet.
Smag til med salt og peber
Hæld kødsovsen lidt af gangen over spidskålet i det ildfaste fad - læg endnu en række med spidskål og til sidst kødsovs.
Den friske mozzarella skæres i tynde skiver og lægges ovenpå lasagnen.
Bag lasagnen i ovnen i 25 min. alm ovn - skru' derefter over på varmluft og giv retten endnu 15 min.