Billig opskrift:
Æggekage m/ broccoli, skinke og spidskålssalat

Tid i alt: 40 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Æggekage er en super ret til at få en masse proteiner og grøntsager ned. Jeg laver den ofte til frokost eller aftensmad hvis manden og jeg er uden børn. Æggekage er noget af det nemmeste at lave og serveres her med en skøn spidskålssalat. Der kan dog også sagtens bruges iceberg, jeg er bare vild med denne variant.
Ingredienser
6 stk æg
0.7 stk broccoli
1 pk røget skinke i skiver friland
100 g øko. bacon i tern
200 ml mælk
200 g revet mozzarella
0.5 tsk salt
0.3 tsk peber
Spidskålssalat
0.2 stk spidskål
2 stk tomat
0.5 stk agurk
0.3 stk broccoli
dressing
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn.
Kog broccolien til æggekagen
Svits bacon på panden
Klæk æg ud i en skål - tilsæt mælk, salt og peber - rør rundt.
Find et ildfast fad / tærtefad. Fordel 3/4 ost i bunden sammen med skinke skåret i små stykker.
Dræn vandet fra den kogte broccoli og skær det i små stykker.
Hæld det ovenpå fyldet i fadet sammen med bacon. Til sidst fordeles æggeblandingen og osten til sidst på toppen.
Bag æggekagen i ovnen til fyldet er fast og toppen gyldenbrun. (Ca. 30 min.)
Skær spidskål, agurk, rå broccoli og tomater i små tern/stykker. Bland dette sammen og server det til æggekagen.
Dressing tilsættes ved servering.