Billig opskrift:
Hjemmelavede pandekager uden æg (24 stk.)

Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Når vejret er overskyet, koldt og fyldt med regn får vi ofte pandekager! Og i går var ingen undtagelse. Som vejret er her i Danmark burde vi nærmest få det hver dag, men så er det jo heller ikke specielt, og det skal det helst gerne være når mor går i køkkenet for at lave pandekager. Jeg prøver hele tiden forskellige opskrifter af, men denne her er uden tvivl min favorit indtil videre - og børnene var ganske enige, hvilket egentlig er det vigtigste for mig! Opskriften indeholder ingen æg. Prøv dem, de er suuuper lækre. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 3483 kalorier / 145 kalorier pr. stk / pandekage Fedt: 130 g / 5,4 g. pr. stk Kulhydrater: 482 g / 20 g pr. stk Protein: 85 g / 3,5 g. pr. stk
Ingredienser
100 g smør
500 g mel
45 g sukker
100 ml cremefraiche
3 tsk vaniljesukker
800 ml mælk
fedtstof
200 ml vand
3 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Find en skål
Mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker blandes sammen.
Cremefraiche tilsættes og hældes over i skålen med de tørre ingredienser
Halvdelen af mælken hældes i skålen og der piskes godt
Margarinen/smør smeltes og hældes også over i skålen sammen med resten af mælken og vandet.
Steg dem på panden (gerne papirstynde), i fedtstof - der skulle gerne blive 24 stk. ca.