Billig opskrift:
Abehjerne med et sundere tvist

Tid i alt: 45 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Til aftensmad i dag valgte jeg, at vi skulle have noget nemt, noget billigt og noget, som dertil også var lækkert - men også i den sundere klasse. Abehjerne er som sådan ikke kendt for at være sund pga. den store mængde fløde OG de manglende grøntsager. Så jeg tænkte, at jeg ville lave min helt egen version, som var en anelse mere fyldig end den normale. Jeg har nemlig valgt at putte en masse lækre grøntsager i, så det fylder godt i maven og man bliver helt mæt og kan spise med lettere god samvittighed.
Ingredienser
400 g pasta
250 ml madlavningsfløde
250 ml cremefraiche
175 g skinke i strimler
150 g bacon i skiver
1 stk broccoli
1 stk porre
200 g revet mozzarella
1 stk hønsebouillon
75 g frisk spinat
salt
Fremgangsmåde
Ovnen varmes til 200 grader varmluft
Pasta, hønsebouillon oog broccoli koges i letsaltet vand al dente (ikke helt kogt færdig)
Spinaten skylles (hvis frisk) og skæres i små stykker
Porre skæres i små stykker
Bacon steges sprødt på en pande
Spinat, porre, 1/4 af skinke og 1/4 af osten puttes i bunden af fadet
Gryden med pasta drænes for vand
Derefter tilsættes pasta, broccoli, bacon og resten af skinken til fadet
Fløde og cremefraiche piskes sammen og hældes udover maden i fadet - rør det hele godt rundt så blanding med fløde og cremefraiche så retten bliver cremet
Retten toppes med resten af osten og sættes i ovnen til osten er sprød og gylden. (ca 15 min.)