Billig opskrift:
Farsgryde m/ karry, gulerod og bambusskud – hertil blomkålsris og salat

Tid i alt: 35 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Farsgryde m/ karry, gulerod og bambusskud serveret med blomkålsris og salat var faktisk en af de retter jeg var lidt spændt på at servere for min familie herhjemme. Min søde mand var lige så vild med blomkålsris som jeg, men til børnene serverede jeg en smule pasta for en sikkerhedsskyld, men begge børn var også fan af blomkålsrisene, og blev derfor tilbudt begge dele. Karryen gør alt godt i denne ret, og så var der også en del rester tilbage, som kunne bruges dagen efter.
Ingredienser
Blomkålsris
350 g blomkålsris
1 tsk tørret timian
salt
Farsgryde
1 ds bambusskud
120 g gulerod
100 g champignon
400 ml kokosmælk
50 ml kaffefløde
400 g hakket oksekød
1 stk løg
1 tsk karry
1 tsk gurkemeje
salt
peber
32 fedtstof
1 tsk tørret dild
1.5 stk fed hvidløg
Salat
0.2 stk spidskål
1 stk squash
250 g gulerod
225 g blandet salat
Fremgangsmåde
Fedtstof varmes i en gryde, tilsæt karry og gurkemeje - lad det svitse af kort - tilsæt oksefars
Løg og hvidløg pilles - løg snittes fint og hvidløg presses. Tilsæt til gryden.
Bambusskuddene drænes for vand og hældes i gryden
Champignon skylles og skæres i tynde skiver. Skiverne tilsættes gryden og der røres godt rundt.
Tilsæt kokosmælk og fløde - lad det simre godt til saucen er blevet mere fast.
Squash, spidskål og gulerødder snittes fint. Gulerødderne fordeles til sauce og salat.
Smag saucen til med tørret dild, salt, karry og peber.
Vend det blandede salat med squash, spidskål og gulerødder, så det er klar til servering.
Blomkålsrisene sættes over kog - de skal have 2 min. Server dem med lidt tørret timian og salt.
Servér og velbekomme.