Billig opskrift:

Farsgryde m/ karry, gulerod og bambusskud – hertil blomkålsris og salat

Farsgryde m/ karry, gulerod og bambusskud – hertil blomkålsris og salat

Tid i alt: 35 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Farsgryde m/ karry, gulerod og bambusskud serveret med blomkålsris og salat var faktisk en af de retter jeg var lidt spændt på at servere for min familie herhjemme. Min søde mand var lige så vild med blomkålsris som jeg, men til børnene serverede jeg en smule pasta for en sikkerhedsskyld, men begge børn var også fan af blomkålsrisene, og blev derfor tilbudt begge dele. Karryen gør alt godt i denne ret, og så var der også en del rester tilbage, som kunne bruges dagen efter.

Ingredienser

Blomkålsris

350 g blomkålsris

1 tsk tørret timian

salt

Farsgryde

1 ds bambusskud

120 g gulerod

100 g champignon

400 ml kokosmælk

50 ml kaffefløde

500 g hakket oksekød

1 stk løg

1 tsk karry

1 tsk gurkemeje

salt

peber

32 fedtstof

1 tsk tørret dild

1.5 stk fed hvidløg

Salat

0.2 stk spidskål

1 stk squash

250 g gulerod

225 g blandet salat


Fremgangsmåde

  1. Fedtstof varmes i en gryde, tilsæt karry og gurkemeje - lad det svitse af kort - tilsæt oksefars

  2. Løg og hvidløg pilles - løg snittes fint og hvidløg presses. Tilsæt til gryden.

  3. Bambusskuddene drænes for vand og hældes i gryden

  4. Champignon skylles og skæres i tynde skiver. Skiverne tilsættes gryden og der røres godt rundt.

  5. Tilsæt kokosmælk og fløde - lad det simre godt til saucen er blevet mere fast.

  6. Squash, spidskål og gulerødder snittes fint. Gulerødderne fordeles til sauce og salat.

  7. Smag saucen til med tørret dild, salt, karry og peber.

  8. Vend det blandede salat med squash, spidskål og gulerødder, så det er klar til servering.

  9. Blomkålsrisene sættes over kog - de skal have 2 min. Server dem med lidt tørret timian og salt.

  10. Servér og velbekomme.