Print

Spinat/gulerods-frikadeller m/ hjemmelavet kartoffelsalat

En dejlig ret, som kan spises året rundt. Jeg plejer at lave retten på varmere dage, når det virkelig skal være nemt. Kartoffelsalaten kan snildt laves et par dage i forvejen og frikadellerne ligeledes (de kan også fryses). Det har altid været en af mine favoritter og frikadellerne kan laves på andre grøntsager også – heriblandt både squash, græskar mm.


Spinat/gulerods-frikadeller m/ hjemmelavet kartoffelsalat

Tidsforbrug: 1 time

Antal: 2 voksne og 2 børn

Ingredienser

Frikadeller:

  • 500 g. hk. svinefars
  • 4 spinatkugler fra frost
  • 130 g. revet gulerod
  • Rasp
  • Mælk
  • 1 løg
  • 1,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. peber
  • Margarine til stegning
  • Olie til stegning

 

Kartoffelsalat: 

  • 800 g. kartofler
  • Frisk purløg
  • 1 tsk. sennep
  • 250 ml. cremefraiche
  • 1 tsk. sukker (ellers smag til)
  • Salt + peber (smag til)
  • 0,25 dl. vand fra syltede agurker

 

Salat: 

  • 150 g. ærter
  • 1/2 ds. majs
  • 1/2 iceberg
  • 1/2 agurk
  • Dressing

Fremgangsmåde

  1. Kartofler koges gerne dagen før. Men ellers skæres kartoflerne i små tern (med skræl på) og koges på dagen, køles ned i koldt vand og sættes i køleskabet.
  2. Svinefarsen røres sammen med et fintsnittet løg, skrællede fintrevne gulerødder, optøet spinat, salt, peber, rasp og passende mælk (alt efter hvor blød man ønsker farsen skal være). Rør det gerne i en røremaskine eller med el-mixer.
  3. Varm olie og margarine på en pande (gerne halvt op ad panden) og lad frikadellerne stege i fedtstoffet.
  4. Cremefraiche blandes med sennep, salt, peber, frisk purløg sukker og agurke vand. Smag til med sukker, salt og peber for ønsket smag.
  5. Ærterne gives et let opkog og vandet sies fra. Ærterne blandes med fintsnittet iceberg, agurker og majs.
  6. Servér.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Inger larsen
    30. juli 2020 den 13:54

    Hej har du en kogebog man kan købe

Skriv kommentar