Print

Hakkebøf m/ oste-kartoffelkugler og blandet salat

Oste-kartoffelkugler er simpelthen noget af det mest lækre, jeg længe har smagt. Jeg er generelt helt vild med kartoffelmos – og kombinationen med at smide både ost, bacon og skinke deri er for mig helt genialt. Jeg elsker retten med en god bøf til og en gang salat. Alternativt kunne man sagtens lave en bearnaisesauce eller en frisk hjemmelavet dip til denne ret, det ville være utroligt godt dertil.


Hakkebøf m/ oste-kartoffelkugler og blandet salat

Tidsforbrug: 35-40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn

Ingredienser

  • 1 pk. bacon i tern
  • 1 pk. skinke i tern
  • 3 spsk. smør
  • 1/2 dl. mælk
  • 2 spsk. finthakket persille
  • 800 g. kartoffel
  • 200 g. revet mozzarella
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 500 g. hk. oksefars
  • 1/2 iceberg
  • 1 rød peber
  • 1/2 agurk
  • dressing
  • olie
  • salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern
  2. Tilsæt vand, en smule salt, kartoffel og bouillon i en gryde og lad det koge til kartoflerne er møre
  3. Tænd ovnen på 225 g. varmluft
  4. Bacon steges på en pande til det er sprødt
  5. Når kartoflerne er kogt færdige sies vandet fra (dette kan eventuelt gemmes i fryseren som bouillon)
  6. Pisk kartoflerne med en elpisker til en tyk kartoffelmos og tilsæt smør og mælk til den ønskede konsistens.
  7. Tilsæt herefter persille, skinke og bacon og smag til med salt og peber
  8. Form kartoffel kuglerne og læg dem på en beklædt bageplade – drys mozzarella på toppen af kuglerne og bag dem i ovnen til de er gyldne og sprøde på toppen.
  9. Form farsen til bøffer og krydr dem med salt og peber
  10. Steg bøfferne i olie på en pande
  11. Skær salaten som ønsket og servér med dressing til bøf og oste-kartoffelkuglerne.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar