Print

Frikadeller med lækker blomkålssalat

Den lækreste ret uden tungt stivelse. Sagen er den,at min mave slet ikke kan klare store mængder stivelse, og derfor spiser jeg ret tit uden eller meget begrænset med stivelse. I dag blev det til frikadeller med den lækreste blomkålssalat. I blomkålssalaten var der blomkål, granatæblekerner, æblestykker, persille, hvidløgssalt, chili og groftskårne mandler. Øj det var godt. Børnene fik også kogte broccoli, pasta og ketchup.


Frikadeller med lækker blomkålssalat

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Frikadeller: 

  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. salt
  • 500 g. hk. svinefars
  • 1 stort løg eller 2 små løg
  • 2 æg
  • Fedtstof

 

Blomkålssalat: 

  • 1 blomkål
  • 1 bundt frisk persille
  • Hvidløgs salt
  • Chiliflager
  • 50 gram mandler
  • 100 gram granatæblekerner
  • 2 stk. æbler

Fremgangsmåde

  1. Farsen røres sammen – dette gøres ved at blande hakket svinekød med et fintsnittet løg, klækkede æg, salt og peber.
  2. Farsen formes til boller og steges i fedtstof på en pande.
  3. Blomkålen rives på et rivejern eller køres i en foodprocessor – herefter tilsættes finthakket persille (her kan også bruges persille fra frost), grofthakkede mandler, snittede æbler og granatæblekerner. Smag til med chiliflager og hvidløgssalt.
  4. Servér og velbekomme.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar