Print

Pita m/ falafel og hjemmelavet dressing

Pita er altid skønt og nemt i en travl hverdag. Falafel er noget af det, som jeg aldrig har lavet før, men som jeg er blevet helt vild med! Det er super nemt at lave og så kan jeg godt lide smagen af både hvidløg, persillen og spidskommen. Utrolig lækkert sammen – i opskriften skal der bruges en enkelt dåse, hvor der er 450 g. i – dette er dog også inkl. vand, som kan gemmes, da det kan bruges som erstatning for æg fx. Det kan også piskes, så det kan bruges i veganske flødeboller. Denne cremefraichedressing er der oftest til 2 gange.


Pita m/ falafel og hjemmelavet dressing

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 15 stk. falafel (2 voksne og 2 børn)

Ingredienser

  • 2 pk. pitabrød
  • 1/4 stk. iceberg
  • 1/2 agurk
  • 1/2 ds. majs
  • 1 rød peberfrugt
  • olie

 

Falafel: 

  • 450 g. kikærter på dåse
  • 2 spsk. hakket persille
  • 1/2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk mel
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk. spidskommen

 

Hjemmelavet dip: 

  • 2,5 dl. cremefraiche
  • 1 tsk. paprika
  • Frisk purløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. olie
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Kikærterne hældes i et dørslag og skylles med vand (vandet kan gemmes, da det kan bruges til fx at lave veganske flødeboller – det er ofte en erstatning for æggehvider).
  2. Hvidløg og løg pilles og hakkes i en foodprocessor – tilsæt kikærterne, persille, salt og spidskommen – slut af med melet. Det er færdig når det har en hel fin og cremet konsistens.
  3. Form “farsen” til ønsket form og steg dem i varm olie på en pande
  4. Iceberg, peberfrugt og agurk skylles og snittes som ønsket
  5. Bland ingredienserne sammen til dressingen (herunder meget finthakket purløg) og mix det med hvidløg.
  6. Fordel grøntsagerne i skåle – varm pitabrødene i ovnen efter anvisning på emballagen og server byg selv pita.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar