Print

Overlevelsesmadplan #3

Kender vi ikke alle de gange, hvor det hele virker lidt uoverskueligt? De dage hvor der virkelig ikke er plads til at kunne vende de ører, man normalt vender så godt. De dage eller uger hvor man egentlig bare skal overleve  – komme igennem dem på bedste vis. Hvor vi stadig gerne vil leve varieret men godt ved, at der ikke er plads til det helt store. Jeg har givet mit bud på en skrabet madplan – for hvor billigt kan det egentlig gøres?

Madplanen her er en overlevelses madplan. Den er som altid lavet på et meget lavt budget, hvilket er det primære fokus. De er ikke en buffet, det er ikke en madplan fyldt til randen med grøntsager eller spandevis af kød, det er ren overlevelse på et punkt, så det stadig er værdigt.  Jeg synes det er fantastisk at se, hvor billigt det egentlig kan gøres – og ikke mindst at gøre noget stort ud af noget småt! Og jeg synes det er vigtigt at vide, at det sagtens kan lade sig gøre, for det kan det. Det kræver en anelse koordinering, planlægning og ikke mindst vilje.

Mine madplaner her vil altid være til 2 voksne og 2 børn og lavet efter, at de kan handles efter hele året rundt – altså IKKE tilbud. Madplanerne indeholder én suppedag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend og god fornøjelse.

Overlevelsesmadplan #3

Mandag

Pastasalat m/ fyldte pasta, hjemmerørt dressing og frisk mozzarella

Tirsdag

Æggekage med pølser, ost og grøntsager (i ovn)

Onsdag

Øllebrød på budget

Torsdag

Pizza med ostekant og pepperoni på grill

Fredag

Gulerodssuppe m. baconknas og brød

Lørdag

Lækker biksemad m/ persille og grøntsager

Søndag

Ugens restedag - alt godt fra ugen.

Indkøbsliste til Rema 1000

Frugt og grønt

  • 1 kg. kartoffel = 10 kr.
  • 2 x porre = 8,50 kr.
  • Rød peber = 7,50 kr.
  • 2 x banan = 4 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7,50 kr.

Brød

  • Baguette = 3,95 kr.
  • 2 x fuldkornsrugbrød = 11 kr.

Kølevarer

  • 15 æg = 23,50 kr.
  • Tortellini m/ skinke = 14,95 kr.
  • 3 x skinke i tern = 26,85 kr.
  • 2 x bacon i skiver = 21,90 kr.
  • Smør = 12,50 kr.
  • 1/2 liter mælk = 5,50 kr.
  • Gær = 0,95 kr.
  • 0,25 liter piskefløde = 10,75 kr.
  • 2 x revet mozzarella = 23,90 kr.
  • Cremefraiche = 8,50 kr.
  • 2 x frisk mozzarella = 11,95 kr.
  • 500 g. partypølser = 20,95 kr.

Frost

  • Ærter = 9,20 kr.

Basislager

  • Salt + peber
  • Oregano
  • Fedtstof
  • Grøntsagsbouillon
  • Ketchup
  • Løg
  • Sukker
  • Kanel
  • Aromat
  • Mel
  • Paprika
  • Olie
  • Hvidløg
  • Persille
  • Tomatpuré

Alt i alt for ugen bliver det 244,3 kr. Jeg håber, at I kan bruge ugens madplan her. Jeg ser frem til at lave endnu en for jer. 

Kh, Fie.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Alexander
    21. juni 2020 den 23:57

    Hej Fie. Jeg er helt vild med disse “overlevelsesmadplaner” og din blog generelt!! Keep up the good work!! Og bliv endelig ved med overlevelsesserien !! 🙂

    Du skal vide at dit arbejde, din blog, og dine madplaner gør en forskel i min hverdag!! 🙂 så taknemmelig for det og har selvfølgelig også din app 🙂

Skriv kommentar