Print

Bøf i folie m/ lækre grøntsager, hasselback kartofler og bearnaisesauce

En lækker ret med oksekød, der stadig er saftig efter en tur i ovnen. Dejlig nem at lave og passer sig selv i ovnen. Ved bøfferne kan man smide lige de grøntsager ved, som man nu har tilbage i køleskabet.


Bøf i folie m/ lækre grøntsager, hasselback kartofler og bearnaisesauce

Tidsforbrug: 1 time.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 500 g. hk. oksekød
  • 1 løg
  • 1/2 stk. peberfrugt
  • 8 cherrytomater
  • 100 g. champignon
  • 1 glas bearnaisesauce
  • 1 kg. kartofler
  • Salt + peber
  • Fedtstof
  • Olie
  • Paprika

 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  • Farsen formes til bøffer og krydres med salt og peber
  • Bøfferne steges let på panden, så de får en stegeskorpe og puttes derefter over i folie på et bredt stykke.
  • Løg, cherrytomater, champignon og rød peber skæres i små tern og puttes ovenpå bøfferne – folien lukkes om bøfferne, men lades være ganske lidt åben i toppen så dampen kan komme ud. Bøfferne skal have 20 min. i ovnen ved 200 grader.
  • Kartoflerne renses i vand og snittes halvt ned i kartoflen – gerne så langt ned som muligt og så tyndt. Dette giver det bedste resultat.
  • Lav en olieblanding (olie, paprika og salt) og pensl dem bagefter.
  • Mellemstore kartofler skal have ca. 40-45 minutter i ovnen på 180 grader varmluft.
  • Bearnaisesaucen varmes ved svag varme i en gryde og serveres til bøf og kartofler.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Marie
    14. juni 2020 den 12:25

    Kan man tilberede bøfferne i folie, på grill?
    Nu hvor vejret er så godt.
    Tak for god blog iøvrigt!

Skriv kommentar