Print

BBQ marineret hakkebøf m/ spinatsalat & grillede kartofler

Sommer? Ja tak! Tænd grillen. Smid en lækker bbq marineret bøf på med grillede kartofler og en ultra lækker sommer salat m/ mango, ristede kikærter, spinat, feta, mango og avocado. Den ryger på madplanen i næste uge – uge 27 2020. Jeg elsker alt med bbq, og derfor er jeg også helt vild med sommer og grill-sæsonen. Stod det til mig, så kunne vi smide alt på grillen. Men denne ret er nem og hurtig at blande sammen og der er mad på mindre end 40 min fra start til slut. Om denne opskrift bruges til single eller familien, så er det samme mængde bbq marinade, som laves heri. Den kan holde sig i tætlukket beholder i køleskab ca. 3 uger.


BBQ marineret hakkebøf m/ spinatsalat & grillede kartofler

Tidsforbrug: 35-40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

BBQ marineret hakkebøf: 

  • 500 g. hk. oksefars
  • 1/2 dl. brun farin
  • 1/2 dl. ketchup
  • 0,75 dl. olie
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 1/2 tsk. peber

 

Grillede kartofler: 

  • 650 g. små kartofler i bakke
  • Olie
  • Salt + peber

 

Spinatsalat m/ mango

  • 75 g. frisk spinat
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • Fetaost
  • 240 g. kikærter (enten på dåse eller sat i vand natten over)
  • 1 dl. olie
  • salt
  • peber
  • paprika

Fremgangsmåde

  1. Grillen tændes og kartoflerne skylles i vand og duppes tørre – vend dem i olie, salt og peber og læg dem i en foliebakke og på grillen i 25-30 min. (eller til de er blevet gyldne og sprøde) – det varierer lidt efter størrelse af kartoflerne. (de skal gerne være af mindre størrelse).
  2. Pil hvidløg
  3. Blend olie og hvidløg
  4. Pisk resten af ingredienserne sammen og tilsæt olien gradvist til bbq marinaden.
  5. Pensl de formede bøffer med marinaden (125 gram oksefars pr. bøf) og lad det gerne trække inden de smides på grillen (de skal være helt gennemstegte – de må ikke være rosa indeni). De kan dog godt trække lidt i folie for stadig at være saftige indeni.
  6. Tænd ovnen på 200 g. varmluft. 
  7. Kikærterne drænes for vand og duppes tør
  8. Olie, paprika, salt og peber blandes og vendes i kikærterne
  9. Kikærterne bages i ovnen i 20 min. ved 200 g. varmluft. 
  10. Spinaten skylles og lægges i et fad
  11. Mango og avocado skæres i tern – i begge dele findes en sten i midten, som skal henholdsvis skæres udenom (mango) og tages ud (avocado).
  12. Drys feta og de ristede kikærter udover salaten og servér til de grillede kartofler og bøf.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar