Print

Røget hamburgerryg m/ flødekartofler, ærter og majs

Endnu en lækker opskrift til samlingen. Hamburgerryg er ikke noget vi får medmindre det er på tilbud, da jeg personligt synes, at det bliver en dyr ret. Men når det er sagt, så smager det hammer godt og er en af mine absolutte favoritter. Jeg spiser også hamburgerryg med kartofler og bearnaisesauce – det er også virkelig lækkert. Her til retten fik vi ærter og majs, som bestemt faldt i god jord hos børnene.


Røget hamburgerryg m/ flødekartofler, ærter og majs

Tidsforbrug: 1 time og 15 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn

Ingredienser

  • 800 g. hamburgerryg
  • 1 kg. kartofler
  • 500 ml. piskefløde
  • 1 porre
  • 1 løg eller 2 forårsløg
  • 300 g. ærter
  • 1 ds. majs
  • Salt + peber
  • Paprika

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 200 g. alm. ovn
  2. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Porren skylles. Fordel kartoffelskiverne i et ildfast fad. Tilsæt fintsnittet løg, porre, en smule paprika, salt og peber. Hæld fløden over til sidst og vend gerne indholdet i det indfaste fad, så fløden dækker det hele.
  3. Giv kartoflerne 1 time i ovnen ved 200 g. alm. ovn.
  4. Hamburgerryggen koges i en gryde – man siger 45-50 minutter pr. kg.
  5. Når kødet er kogt færdig lades det trække i 10 min. inden servering og derefter fjernes nettet med en saks. Det kan også fjernes inden kogning – det er helt op til en selv.
  6. Server med kogte ærter og kolde majs. Velbekomme.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar