Print

Luftig skøn banankage m/ chokoladestykker

Denne kage er en af dem, som vi altid vender tilbage til. Den er så lækker og nem at lave, og kræver ikke ret mange ingredienser for at lave. Jeg plejer at lave en uden æg til min søn – denne opskrift vil også blive lagt ind senere. Passer perfekt til aften eller eftermiddagskaffen og er bare hammer lækker med chokoladestykker i. Vil man have en højere kage, kan der med fordel dobles op på opskriften og blot give den lidt længere tid i ovnen.


Luftig skøn banankage m/ chokoladestykker

Tidsforbrug: 40-45 min.

Antal: 1 kage i springform

Ingredienser

  • 80 gram smør
  • 265 gram banan (ca. 3 stk)
  • 100 g. chokolade
  • 3 æg
  • 160 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 130 g. mel
  • 2 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse
  2. Smelt smørret
  3. Hak chokoladen og mos bananerne
  4. Tilsæt bananmosen, chokolade og smeltet smør til æggemassen og rør rundt
  5. Tilsæt mel og bagepulver og pisk til en ensartet masse
  6. Pensl springformen med smør og hæld kagedejen ned i
  7. Bag kagen ved 200 g. alm. ovn i 30 min.
  8. Server og velbekomme.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Michelle
    14. maj 2020 den 19:41

    Hvor stor en springform benytter du?

Skriv kommentar