Print

Chili Con Carne – på den alternative måde

Her til aften fik vi et vennepar over til aftensmad, så jeg stod det meste af eftermiddagen i køkkenet og lavede den lækreste Chili Con Carne – en utrolig lækker gryderet med ris, som er til de, som elsker spicy mad. I opskriften er der brugt bønner, da det er en rigtig god kilde til protein og smager utrolig godt i en gryderet. Den kan laves på kort tid, men det bedste jeg ved er, når den får lov til at simre i 2-3 timer. For mig er dette en god weekendret, når man får gæster, da jeg har tilføjet rødvin til retten, som oftest ikke er noget jeg arbejder med i hverdagen – men mere når det skal være lidt specielt. Opskriften er i sig selv ikke billig at lave, men når der er gode tilbud, kan den laves billigt. Retten er lavet til 6 personer, hvilket også vil sige, at der er garanteret rester af denne ret, hvis man blot er 2 voksne og 2 børn.


Chili Con Carne – på den alternative måde

Tidsforbrug: 2-3 timer

Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 500 g. hk. oksefars
  • 5 dl. rødvin
  • 1 ds. røde kidney bønner
  • 1 ds. bønner i tomat
  • 300 g. gulerod
  • 4 ps. ris (eller 4,5 dl. ris + 9 dl. vand)
  • 1 rød peberfrugt
  • 125 ml. kaffefløde
  • 1 spsk. paprika
  • 0,5 ds. majs
  • 1 ds. hakket tomat
  • 100 g. champignon

 

Basislager:

  • 5 dl. vand (hertil bruges 2 oksebouillonterninger)
  • Fedtstof
  • 2 tsk. chiliflager
  • 5 fed hvidløg
  • 2 løg
  • Salt + peber
  • Cayennepeber

Fremgangsmåde

  1. Løg og hvidløg pilles og snittes fint
  2. Peberfrugt skæres i fine tern
  3. Gulerødderne skrælles og snittes fint
  4. Champignon skylles og grovsnittes
  5. Oksefarsen brunes i fedtstof i en gryde
  6. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, paprika, cayennepeber og tørret chiliflager – lad det småsimre i 1 minuts tid
  7. Tilsæt gulerødder, vand, bouillon, hakket tomat, champignon og rødvin – lad det gerne simre under låg i 2 timer ved svag varme. Rør jævnligt.
  8. Kog risene efter anvisning på emballagen. (Er der tale om løse ris koges de i 12 min. og lades hvile under låg i 12 min.)
  9. Tilsæt alle bønnerne, majs samt fløde og lad det simre indtil risene er færdig.
  10. Smag til med salt og peber.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar