Print

Foccacia / pizzaboller m/ skinke og cheddarost

De her pizzaboller/foccacias er simpelthen de bedste i verden – synes jeg! Jeg er mega fan af dem, som man kan købe på tanker/forretninger og kantiner, men jeg er for nærig til at kunne blive ved med at købe dem. Derfor var det oplagt, at jeg prøvede at lave dem selv – og de bliver lige gode hver gang. De er perfekte til en snack, i madpakken eller til frokost hjemme. De bliver blød i bunden og sprød i toppen, er fyldige og smager bare hammer godt. Sikker vinder hver gang.


Foccacia / pizzaboller m/ skinke og cheddarost

Tidsforbrug: 1,5 time.

Antal: 12 pizzaboller

Ingredienser

  • 50 g. gær
  • 0,5 tsk. salt
  • 1000 g. mel
  • 250 g. fuldkornsmel
  • 1 dl. olie
  • 1 spsk. sukker
  • 6 dl. vand
  • 1 dl. neutral yoghurt

 

Fyld: 

  • 1 ds. hk. tomat
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. chilimix
  • 1 tsk. herbes de provence
  • 1 pk. skinke i strimler
  • 1 pk. pepperoni i skiver
  • 1 pk. cheddarost

Fremgangsmåde

  1. Find en skål og smuldr gæren med lunken vand – rør rundt indtil gæren er opløst
  2. Olie, yoghurt, salt og sukker tilsættes og røres godt rundt igen
  3. Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.
  4. Mel kommes ud på bordet og dejen æltes grundigt
  5. Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 1 time
  6. Tænd ovnen på 200 grader alm. Ovn.
  7. Efter hævning æltes dejen endnu engang
  8. Dejen rulles derefter til en lang pølse og skæres ud i 12 lige store stykker 
  9. Bollerne rulles flade med en kagerulle – gerne lidt under 1 cm. tykke
  10. Tomat, herbes de provence, salt og chilimix blendes kort og smøres på dejen
  11. Fordel cheddarost, skinke og pepperoni på bollerne og slut af med en anelse cheddar igen
  12. Pizzabollerne bages ved 200 g. alm. ovn i ca. 25 min. eller ved varmluft i 20 min.

 

TIP: Er fryseegnede og smager skønt selv efter en tur deri. 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar