Print

36 banan/chokolade muffins uden æg og nødder

Banan chokolade muffins er nogle af mine yndlingskager, når det skal være rigtig lækkert og super nemt. Opskriften her indeholder hverken æg eller nødder, da min søn er allergisk, og selvfølgelig skal have muligheden for at spise desserter også. Opskriften er virkelig god til de overmodne bananer, som man ikke får spist alligevel, men de er propfyldt med sukker, så måske man ikke skal spise for mange. Super nemme, lækre og hurtige at lave. Hvis man ikke laver så mange, så tager det heller ikke så lang tid – ovn-tiden er den længste. Af denne portion bliver der 36 muffins og jeg har ca. fyldt dem 3/4 op med dej – de hæver godt i ovnen.


36 banan/chokolade muffins uden æg og nødder

Tidsforbrug: 1 time.

Antal: 36 stk.

Ingredienser

  • 6 spsk. olie
  • 550 g. mel
  • 400 g. sukker
  • 100 g. smarties
  • 3 tsk. kanel
  • 2 dl. kærnemælk
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 6 tsk. bagepulver
  • 5 dl. alm. mælk (brug gerne sødmælk)
  • 35 g. kakaopulver
  • 4 bananer

 

Glasur: 

  • Flormelis
  • Vand
  • Kanel
  • Kakaopulver

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn. 
  2. Fordel 36 muffinsforme på en eller 2 bageplader
  3. De tørre ingredienser hældes i en skål til røremaskinen (eller håndmixer) og blandes/røres sammen
  4. Tilsæt de våde ingredienser og rør godt rundt.
  5. Skær smarties i stykker, hvis det er de store – er det de små hældes de bare i dejen.
  6. Fordel dejen i muffinsformene – de skal fyldes ca. 3/4 op i formen.
  7. Bag dem i ovnen i 25 min. ved 180 grader alm. ovn – eller til de er faste deri.
  8. Flormelis, vand, kanel og kakao blandes sammen til en lækker glasur. Det er lige med at mærke efter, hvilken konsistens man ønsker – derfor har jeg heller ikke skrevet mængder på her.
  9. Lad dem køle af inden glasuren puttes på.
  10. Server for glade gæster.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar