Print

Hjemmelavede franskbrød uden æg og mælk

En helt fantastisk lækker opskrift, som giver bløde, luftige og nemme franskbrød. Faktisk er de lavet ud fra min bolleopskrift, men det er bare så meget nemmere med franskbrød! Især til fødselsdage – de smager jo ens, men kræver bare ikke så meget som bollerne. Af min opskrift får man 3 store franskbrød af kun 1 pakke gær. Hvis man vil lave dem ekstra store kan man lave 2 ud af dejen, og så er de også kæmpe. De er uden æg og mælk, så også vegansk/vegetarisk-venlige. Disse franskbrød er også super gode med både birkes ovenpå og gulerødder inden. Dertil er de også fryseegnede.


Hjemmelavede franskbrød uden æg og mælk

Tidsforbrug: 2 timer.

Antal: 3 stk.

Ingredienser

  • 50 g. gær
  • 0,5 tsk. salt
  • Ca. 1 kg. mel
  • 100 g. olie
  • 100 g. sukker
  • 5 dl. lunken vand
  • Kold kaffe til pensling

 

Tilbehør:

  • 3 franskbrødsforme
  • Pensel til kold kaffe

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren ned i skålen til røremaskinen (har man ikke en røremaskinen gøres det old fashion)
  2. Tilsæt salt, sukker, olie og vand
  3. Tilsæt mel lidt af gangen og lad røremaskinen klare arbejdet (ellers med hænderne)
  4. Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt
  5. Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 1 time
  6. Efter hævning æltes dejen endnu engang lidt
  7. Dejen fordeles i 3 lige store stykker og formes til franskbrød og lægges ned i formene.
  8. Pensl med kold kaffe INDEN hævning nr. 2.
  9. Franskbrøddene skal efterhæve i 20 minutter med viskestykke over
  10. Franskbrøddene bages ved 200 g. alm. ovn i ca. 20 min. Lad dem gerne blive i formene til de er kølet af.

 

TIP: Bollerne kan sagtens fryses & er også rigtig gode dagen efter. I frossen tilstand kan de med fordel pakkes ind i køkkenrulle og puttes i microovnen til de er lune, de skal selvfølgelig være under opsyn, så der ikke går ild i køkkenrullen! Ca. 1-1,5 min.

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

  • Svar
    Jette Filholm Balling
    5. december 2019 den 2:48

    Hvor kan jeg købe de forme du bruger til at bage dine franskbrød i.
    De gladeste hilsner Jette

  • Svar
    Per Hansen
    5. december 2019 den 16:04

    Spar sukkeret og olien, er slet ikke nødvendig til almindelig franskbrød, brug pengene på en god kvalitetsmel.
    Min opskrift.
    3 dl vand
    25 g gær eller 7 g tørgær
    7 g bageenzymer
    1 tsk salt
    400 g mel.

    • Svar
      madforfattigroeve
      7. december 2019 den 12:03

      Hej, tak for din opskrift. Nu laver jeg disse franskbrød, og de er super lækre. Hver familie har sin smag 🙂
      Glædelig jul. 🙂
      Kh Fie

Skriv kommentar