Print

After eight cupcakes uden æg

Min søn holdte fødselsdagsfest i søndags for familien, hvilket også betød, at jeg skulle lave en masse lækre kager uden æg, så Liam kunne spise med. Alt der blev serveret på dagen indeholdte ingen af hans allergener (i bagværk her æg og nødder). Det var et kæmpe hit og var simpelthen så nemme at lave. Jeg blev overrasket over hvor svampede og luftige cupcakene blev. Egentlig var det meningen, at de skulle være blevet grønne, men den farve havde vi ikke mere af, så de blev lyserøde – og heldigvis synes Liam at det var helt perfekt.


After eight cupcakes uden æg

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 15 stk.

Ingredienser

  • 3,5 dl mælk
  • 1 dl. kærnemælk
  • 250 gram hvedemel
  • 200 gram sukker
  • 60 gram kakaopulver 
  • 3 tsk bagepulver
  • 3 tsk vanillesukker
  • 3 spsk. olie

 

Frosting: 

  • 200 g. smør, blødt
  • 1 stor spsk. natural flødeost
  • 1 pk. flormelis (500 g.)
  • 3 tsk. pebermynte essens (smag dig frem undervejs)
  • En anelse mælk til at finde den rette konsistens
  • Lidt rød farve, her kan bruges pastafarve

 

Tilbehør: 

  • 15 stk papirmuffinforme

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn. 
  2. Fordel 15 muffinsforme på en bageplade
  3. De tørre ingredienser hældes i en skål til røremaskinen (eller håndmixer) og blandes/røres sammen
  4. TIlsæt de våde ingredienser og rør godt rundt.
  5. Fordel dejen i muffinsformene – de skal fyldes ca. 3/4 op i formen.
  6. Bag dem i ovnen i 20 min. ved 180 grader alm. ovn – eller til de er faste deri.
  7. Smør og flormelis piskes let og essens og farve tilsættes lidt efter lidt. Tilsæt en smule mælk til du har den ønskede konsistens.
  8. Lad dem køle af inden frostingen puttes på.
  9. Der kan med fordel komme after eight på toppen af cupcakene for at pynte dem lidt ekstra. Her skal der bruges 20 stk.
  10. Server for glade gæster.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar