Print

Medister m/ brun sauce og lækre kogte grøntsager

Medister med brun sauce og lækre kogte grøntsager, det er bare fantastisk. Jeg er lige så vild med dansk gammeldags mad, som jeg er med at lave nyt spændende mad. Denne ret har jeg fået lige siden, at jeg var barn, og den bliver bestemt ikke dårligere. En nem ret, som kan forberedes inden man tager på arbejde eller i skole – grøntsagerne kan stilles i vand, og så er det blot at stege kød og lave sauce, når man kommer hjem.


Medister m/ brun sauce og lækre kogte grøntsager

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 1 person

Ingredienser

  • 125 g. medister
  • 250 g. kartofler
  • 1/2 ps. broccoliblanding
  • 100 g. ærter

 

Sauce:

  • 2 dl. mælk
  • Stegefedt fra medister
  • Salt + peber
  • Kulør
  • 1/2 spsk. mel
  • 1/2 spsk. flydende margarine

Fremgangsmåde

  1. Kartofler skrælles, skylles og skæres i halve – og koges i letsaltet vand i ca. 20 min. 
  2. Medisteren koges i 10 min. og overskydende affaldstoffer fjernes fra vandet med en ske. Derefter steges medisteren på en pande i fedtstof.
  3. Broccoliblandingen og ærterne koges efter anvisning på emballagen.
  4. Fedtstof smeltes i en gryde og melet tilsættes. Pisk rundt til en smørbolle. Tilsæt mælk og kulør. Smag til med salt og peber.
  5. Stegefedtet fra medister hældes over i gryden med brun sovs.
  6. Servér.

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

  • Svar
    Katja
    13. oktober 2019 den 14:01

    Hej. Ved godt du gør det så billigt som muligt, men hvorfor ikke gøre det en lille bitte smugle fiskere, og bruge lidt friske grøntsager, i stedet for frost? Jeg spørg bare. Synes det er godt opskrifter du kommer med. Så intet kritik. Det er bare et spørgsmål.

    • Svar
      Peter
      21. januar 2020 den 7:25

      Hej Katja. Du har jo selv svaret på dit spørgsmål. Det skal være så billigt som muligt, derfor bruges der frost istedet for friske grøntsager.

      Mvh. Madglad studiedreng

  • Svar
    Karina
    29. maj 2020 den 7:19

    Et hit med frost grønsager; Både af hensyn til pengene og hvis ikke energien rækker til at tilberede de friske.

Skriv kommentar